Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 734 kJ / 1 609 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,90 g |
| Tuky | 115,25 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 421 mg |
| Sodík | 2,54 g |
| Sůl | 6,35 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce si nalijeme olej a necháme zahřát na mírném plameni, na el. plotýnce na stupeň 3.
Krok 2: Mezitím nastrouháme goudu na hrubo.
Krok 3: Přidáním hladké mouky do oleje vytvoříme hladkou tekutou jíšku, musíme řádně míchat, kvůli hrudkám. Cca 5minut necháme jíšku smažit za stálého míchání.
Krok 4: Po troškách přidáváme mléko a dáváme pozor, aby se nám netvořily kucle. Mléko necháme zahřát do doby, než z něj začně viditelně stoupat pára, pak vložíme tavený sýr a necháme ho úplně rozpustit.
Krok 5: Když je sýr rozpuštěn začneme postupně přimíchávat i goudu - osvědčilo se mi dávat ji tam vždy jednu hrst - nechat rozpustit a pak teprve další.
Krok 6: Hotovou směs dochutíme podle vlastní chuti polévkovým kořením nebo solí. Po celou dobu musíme řádně míchat - nejlépe metličkou, rádo se to připálí. Směs má být tak hustá, aby držela na chlebu a nestékala proudem.
Krok 7: Hotovou směs vlijeme do nádoby na fondue a položíme do stojanu se zapálenou svíčkou.
Krok 8: Toastový chleba se mi osvědčilo opéct v topinkovači a nakrájet na kousky cca 1x1cm.
Zveřejněno 10. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka pro Fondue
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQM3
Moje poznámka
Omáčka pro Fondue
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQM3
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 22 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 26 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Tématické fráze:
foundy,
fondue recepty,
směs na fondue,
recepty na foundy,
omacky na masove fondue,
sýrové foundy,
sýry na fondue,
foundy recepty,
čokoládové foundy,
masové fondue omáčky,
foundy recept,
jak se dela fondue,
fondue směs,
fondie,
fondi recepty,
omáčky k fondie,
sýr na fondue,
fondue syry,
fondue sýr,
recepty na fondue
Suroviny:
sýr gouda,
sýr tavený,
mouka hladká,
olej,
mléko,
koření polévkové,
chléb toustový
Komentáře (12)