Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Těstoviny 22 názorů

Suroviny

1 kg hovězí oháňky
2 lžíce olivového oleje
2 cibule nakrájené na céčka
5 stroužků nasekaného česneku
dva řapíky celeru nakrájeného na plátky
2 mrkve nakrájené na kolečka
dva velké šlahouny rozmarýnu
1 dcl červeného vína
0,6 dcl rajčatového protlaku
3 oloupaná a nakrájená rajčata
1 l hovězího vývaru
Parmazán
500 g těstovin(cresti di callo)kohoutí hřebínky
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme.

  2. V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut "tlakujeme". Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky.

  3. Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě "zasněžit"!

Poznámka

Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

  • su su(neregistrovaný)

    Lusinda79::D to jsou cresti di gallo :D

    Odpovědět

  • lencicka lencicka

    Jendo super:yes:. Posílám +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře i bodíky:-K.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já jsem snad z hovězí oháňky nikdy nic nevařila - jen z vepřových ocásků, mňam... Tak to musím napravit ;-). Jendo, jako vždy to vypadá úžasně...:yes::-p

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Už ta fotka je k sežrání! Úžasné!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nadherne fotky...nadherne....

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Tyy brdo, ty fotky jsou jak od profika (kam se hrabe muj fotak), mnam..Davam bodik a ukladam! :yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Tak to je užasný recept ... a ty fotky, paráááda :-):yes: +10

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jendo - máš to jako vždy na 1***. :yes::yes::yes: Oháňka je další záležitost, kterou jsem ještě nepolíbená.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já to tvrdím, že tu máme šikuly, oni jsou chlapci takové hračičky a zatímco my s jídlem frk, frk na talíř, aby to nevychladlo, tak oni to svoje menu vyladí až do konečné podoby. Zkrátka kdo umí, ten umí a my si aspoň s jejch recepty, jak se říká, pohladíme i naše očka :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    yanull tak mne napadlo, že tady Jeník a Otík by se uživili v nějakém pořadu na vaření, že? Ale ze zkušenosti vím, že vaření je fajn, pokud ho člověk má jako koníčka;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, já si myslím, že neexistuje surovina, kterou by Jeník úžasně nezpracoval, jemu můžeš dát i jakýkoliv kus zvířete, tak další parádní recept je na světě ;-):-):yes::-K 7. bodík tento recept zdobí :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jendo, tak bych někdy chtěla vědět, kde na ty úžasné nápady chodíš:-). Opět nádhera lahodící oku a určitě i chuti:yes::yes:

    Luci nemají je všude, už jsem se po nich taky dívala;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jahodo, "kolínka se sukýnkou" jsou zn.Riscossa a mají je běžně v Albertu a Tescu.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí oháňka recept hovězí ohánka recepty hovezi ohanka uzená hovězí oháňka hovezi ocasky ohanka recepty hovezi ocasky recept recepty hovězí oháňka recept hovězí oháňka oháňka recept cresti di gallo hovezi ohanka z poradu mnam italské hovězí recepty z hovězí ohánky vepřové ocásky recept uzené vepřové ocásky uzene ocasky recept uzené vepřové ocásky - recept těstoviny s italskou omáčkou crest di gallo