Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Těstoviny 22 názorů

Suroviny

1 kg hovězí oháňky
2 lžíce olivového oleje
2 cibule nakrájené na céčka
5 stroužků nasekaného česneku
dva řapíky celeru nakrájeného na plátky
2 mrkve nakrájené na kolečka
dva velké šlahouny rozmarýnu
1 dcl červeného vína
0,6 dcl rajčatového protlaku
3 oloupaná a nakrájená rajčata
1 l hovězího vývaru
Parmazán
500 g těstovin(cresti di callo)kohoutí hřebínky
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme.

  2. V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut "tlakujeme". Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky.

  3. Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě "zasněžit"!

Poznámka

Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

  • su su(neregistrovaný)

    Lusinda79::D to jsou cresti di gallo :D

    Odpovědět

  • lencicka lencicka

    Jendo super:yes:. Posílám +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře i bodíky:-K.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já jsem snad z hovězí oháňky nikdy nic nevařila - jen z vepřových ocásků, mňam... Tak to musím napravit ;-). Jendo, jako vždy to vypadá úžasně...:yes::-p

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Už ta fotka je k sežrání! Úžasné!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nadherne fotky...nadherne....

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Tyy brdo, ty fotky jsou jak od profika (kam se hrabe muj fotak), mnam..Davam bodik a ukladam! :yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Tak to je užasný recept ... a ty fotky, paráááda :-):yes: +10

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jendo - máš to jako vždy na 1***. :yes::yes::yes: Oháňka je další záležitost, kterou jsem ještě nepolíbená.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já to tvrdím, že tu máme šikuly, oni jsou chlapci takové hračičky a zatímco my s jídlem frk, frk na talíř, aby to nevychladlo, tak oni to svoje menu vyladí až do konečné podoby. Zkrátka kdo umí, ten umí a my si aspoň s jejch recepty, jak se říká, pohladíme i naše očka :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    yanull tak mne napadlo, že tady Jeník a Otík by se uživili v nějakém pořadu na vaření, že? Ale ze zkušenosti vím, že vaření je fajn, pokud ho člověk má jako koníčka;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, já si myslím, že neexistuje surovina, kterou by Jeník úžasně nezpracoval, jemu můžeš dát i jakýkoliv kus zvířete, tak další parádní recept je na světě ;-):-):yes::-K 7. bodík tento recept zdobí :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jendo, tak bych někdy chtěla vědět, kde na ty úžasné nápady chodíš:-). Opět nádhera lahodící oku a určitě i chuti:yes::yes:

    Luci nemají je všude, už jsem se po nich taky dívala;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jahodo, "kolínka se sukýnkou" jsou zn.Riscossa a mají je běžně v Albertu a Tescu.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí oháňka recept hovězí ohánka recepty hovezi ohanka uzená hovězí oháňka hovezi ocasky ohanka recepty hovezi ocasky recept recept hovězí oháňka oháňka recept hovezi ohanka z poradu mnam italské hovězí recepty hovězí oháňka vepřové ocásky recept uzené vepřové ocásky uzene ocasky recept uzené vepřové ocásky - recept těstoviny s italskou omáčkou recept na jídlo z ohanky hovězí ocásky-foto cřest - příprava pokrmů

Zapomněl/a jsem heslo