

Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky
Suroviny
- 1 kg hovězí oháňky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule nakrájené na céčka
- 5 stroužků nasekaného česneku
- dva řapíky celeru nakrájeného na plátky
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- dva velké šlahouny rozmarýnu
- 1 dcl červeného vína
- 0,6 dcl rajčatového protlaku
- 3 oloupaná a nakrájená rajčata
- 1 l hovězího vývaru
- Parmazán
- 500 g těstovin(cresti di callo)kohoutí hřebínky
Postup přípravy receptu
Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme.
V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut "tlakujeme". Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky.
Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě "zasněžit"!
Poznámka od kuchařky
Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky
-
Lusinda79::D to jsou cresti di gallo :D
-
Jendo super
. Posílám +
-
Děkuji za komentáře i bodíky
.
-
Já jsem snad z hovězí oháňky nikdy nic nevařila - jen z vepřových ocásků, mňam... Tak to musím napravit
. Jendo, jako vždy to vypadá úžasně...
-
Už ta fotka je k sežrání! Úžasné!
-
nadherne fotky...nadherne....
-
Tyy brdo, ty fotky jsou jak od profika (kam se hrabe muj fotak), mnam..Davam bodik a ukladam!
-
Tak to je užasný recept ... a ty fotky, paráááda
+10
-
Jendo - máš to jako vždy na 1***.
Oháňka je další záležitost, kterou jsem ještě nepolíbená.
-
Já to tvrdím, že tu máme šikuly, oni jsou chlapci takové hračičky a zatímco my s jídlem frk, frk na talíř, aby to nevychladlo, tak oni to svoje menu vyladí až do konečné podoby. Zkrátka kdo umí, ten umí a my si aspoň s jejch recepty, jak se říká, pohladíme i naše očka
-
yanull tak mne napadlo, že tady Jeník a Otík by se uživili v nějakém pořadu na vaření, že? Ale ze zkušenosti vím, že vaření je fajn, pokud ho člověk má jako koníčka
-
Jani, já si myslím, že neexistuje surovina, kterou by Jeník úžasně nezpracoval, jemu můžeš dát i jakýkoliv kus zvířete, tak další parádní recept je na světě
7. bodík tento recept zdobí
-
Jendo, tak bych někdy chtěla vědět, kde na ty úžasné nápady chodíš
. Opět nádhera lahodící oku a určitě i chuti
Luci nemají je všude, už jsem se po nich taky dívala -
Krása...
-
Jahodo, "kolínka se sukýnkou" jsou zn.Riscossa a mají je běžně v Albertu a Tescu.