České Gallo Pinto

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1/2 hodiny 8 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1/2 hodiny 8 názorů

Suroviny 4 - 6 porcí

2x rýže ve varných sáčcích
kuřecí prsa grilovaná
cibule
olej
1 bílá paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
6 středně velkých rajčat
červené fazole
Gombasecká klobása
lázeňský párek
sůl
pepř
sýr cihla Eidam
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici.

  2. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do "leča".

  3. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá.)

  4. Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole.

  5. Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi.

  6. Na další pánvi připravíme "lečo". V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, protože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou.) Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně "naskus"). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).

Poznámka od kuchařky

Způsob podávání: Na talíře servírujeme rizoto, na něj kopeček "leča" a nakonec strouhaný sýr. Místo sýra můžete vyzkoušet bílý jogurt. Pak to bude Gallo Pinto téměř jako v originále.

http://clupmi.blog.cz/0903/ceske-gallo-pinto

Komentáře k receptu České Gallo Pinto

  • rebeka rebeka

    Vanessa:proto:-!:-!cituji: V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, prože vejce již nedáváme.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Vanessa, a proč se ptáte po vajíčkách? :-)Přečtete si celý recept. ;-)Vajíčka do uvedeného receptu nepatří.:-)

    Odpovědět

  • Vanessa Vanessa(neregistrovaná)

    kde máte vajíčka?!?!?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O:-O Tak tohle mi uniklo:-8, až komentář Klarisky mě upozornil:yes: Díky za něj, ukládám a brzy vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Mě se recept taky líbí, hlavně to kysané zelí v základu na lečo je nápadité :yes::-K. Vařím často lečové omáčky a směsi na těstoviny, tak to někdy prubnu. Vaření bych ale začla červenými fazolemi, těm to trvá nejdéle ;-).

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Ivana79: Je to takové Nikaraguiské národní jídlo. Vařil nám ho na závěr kurzu Španělštiny lektor - rodilý mluvčí právě z této země. :yes:
    http://clupmi.blog.cz/0903/ceske-gallo-pinto

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mne tiež,ukladám:-)Zvláštna kombinácia,ale všetko čo máme radi;-)

    Odpovědět

  • blikni blikni

    Zajímavé, že tento recept proběhl bez povšimnutí, mně naopak připadá velice zajímavý, bude co nevidět na programu :yes::-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole pinto recepty fazole pinto recept fazole pinto jak připravit fazole pinto pinto fazole pinto fazole recepty krém z pinto fazolí recepty pinto fazole recept ceske jidlo recepty lepivá rýže recepty pokrmu na elektricke pecici panvy napadité recepty z párků recepty fazole pinto recept fazole pinto fazole pintu recepty fazole pintu kuřecí rizoro pečící varné sacky recepty z fazolí pinto fazole pinto-recepty