

České Gallo Pinto
Suroviny 4 - 6 porcí
- 2x rýže ve varných sáčcích
- kuřecí prsa grilovaná
- cibule
- olej
- 1 bílá paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 6 středně velkých rajčat
- červené fazole
- Gombasecká klobása
- lázeňský párek
- sůl
- pepř
- sýr cihla Eidam
- kysané zelí
Postup přípravy receptu
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici.
Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do "leča".
Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá.)
Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole.
Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi.
Na další pánvi připravíme "lečo". V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, protože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou.) Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně "naskus"). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).
Poznámka od kuchařky
Způsob podávání: Na talíře servírujeme rizoto, na něj kopeček "leča" a nakonec strouhaný sýr. Místo sýra můžete vyzkoušet bílý jogurt. Pak to bude Gallo Pinto téměř jako v originále.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu České Gallo Pinto
-
Vanessa:proto
cituji: V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, prože vejce již nedáváme.
-
Vanessa, a proč se ptáte po vajíčkách?
Přečtete si celý recept.
Vajíčka do uvedeného receptu nepatří.
-
kde máte vajíčka?!?!?
-
Tak tohle mi uniklo
, až komentář Klarisky mě upozornil
Díky za něj, ukládám a brzy vyzkouším
-
Mě se recept taky líbí, hlavně to kysané zelí v základu na lečo je nápadité
. Vařím často lečové omáčky a směsi na těstoviny, tak to někdy prubnu. Vaření bych ale začla červenými fazolemi, těm to trvá nejdéle
.
-
Ivana79: Je to takové Nikaraguiské národní jídlo. Vařil nám ho na závěr kurzu Španělštiny lektor - rodilý mluvčí právě z této země.
http://clupmi.blog.cz/0903/ceske-gallo-pinto -
Mne tiež,ukladám
Zvláštna kombinácia,ale všetko čo máme radi
-
Zajímavé, že tento recept proběhl bez povšimnutí, mně naopak připadá velice zajímavý, bude co nevidět na programu