Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

27. 3. 2010 11:38

Určitě udělám a je fajn,že Mirka to doplnila množstvím. Jani, ten mazanec už nezbyl co? :-D:-D:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2010 11:37

BILKOVAI no, já jsem trochu fakt přidala, to těsto by mělo být hustější, aby se krásně vyformoval ten bochánek. Je jedno, jestli polohrubou, nebo hladkou. S těstem se moc dobře pracuje, neboj se toho!!
Miruš, vůbec fotky nevadí!!!! Děkuji moc!!:-)

mirca75 mirca75

27. 3. 2010 11:36

Bilkovai:-) jestli Jana dovolí - pekla jsem už několikrát a protože mi to nedalo,tak jsem si tu dosypávanou mouku zvážila,abych si to mohla připsat k rcp.Jinak je místo těsta polotekutá hmota:-S.Tím pádem mám z poloviční dávky dva krásné mazance a ani nemusím péct z celé dávky;-).U nás je děláme menší - tudíž z plné várky mám dva větší mazance a ještě velký pletený věnec:-O.A nebo si uber trochu tekutin a peč dále dle receptu;-).

BILKOVAI BILKOVAI

27. 3. 2010 10:52

Musí se tam dosypávat ta mouka, jak píše Mirča? Až 180 g?:-O

mirca75 mirca75

27. 3. 2010 10:50

Jano:-)jestli dovolíš,přidám k tobě pár fotek tohoto mazance;-).Kdyby jsi je nechtěla,dej vědět.
Mazanec je opravdu velmi jemný a těsto je po upečení lehoučké:-p.Já mám sice recept po babičce který peču každý rok:yes:,ale myslím,že i tento recept u nás nebude ležet ladem;-).A po prvním upečení tohoto,mi Vojta snědl jeden 250g bochánek úpně sám:-O:-)).

niky.uk

27. 3. 2010 10:38

Uzasne!!!!!!!!!!!!Bodik leti.:yes:

Jaruna18 Jaruna18

27. 3. 2010 10:29

Ahoj Jani.Máš to opravdu krásný.Já mám svůj recept,a už jsem zkoušela jiné,z časopisu,ale pak jsem se vrátila zase k tomu svému,protože to nebylo nic moc.Ale tentokrát zkusím tenhle.Dávám bodík a doufám,že se mi povede jako Tobě./To asi né./
:-S:-D:yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2010 10:20

Terezko, já se kaju:-S, ale víš, u nás se sní, Velikonoce, nevelikonoce:-))

tejaja tejaja

27. 3. 2010 10:04

Janka, krásny mazanec :yes: Ja sa už neviem dočkať Veľkej noci, a ty tu provokuješ ;-):-D:-D:-D
+ 13

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2010 10:01

mirca75 je vidět, že to máš v malíčku;-), ano, přisypávala jsem, aby se mi v pekárně udělala "nelepivá" koule, jak jste mne tady naučili;-) Připíšu to tam;-)

mirca75 mirca75

27. 3. 2010 09:58

Jani moc pěkný:yes:Jen pokud jsi pekla přesně podle receptu,tak jsi určitě dosypávala mouku.Podle tohoto receptu peču taky a vím,že tam mají chybu v tekutinách;-).Takže na celou dávku je potřeba přidat ještě asi 180g mouky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2010 09:43

BILKOVAI Mazanec se nedrolí, přítel ho právě snídal a už je ho jen čtvrtka:-D. Jdu ho honem vyfotit, abyste viděli, jak tedy vypadá ráno;-) Irrena, já jsem dala celé vajíčko s troškou mléka a po vytažení jsem ho ještě horký potřela znova;-)

lemarti

27. 3. 2010 09:21

Jani:-Kten je jako malovany,urcite upecu;-)+12:yes::yes:

Irrena Irrena

27. 3. 2010 09:06

Jani promiň teď vidím že už to tam píšeš:yes:

Irrena Irrena

27. 3. 2010 09:04

Janičko mazanec máš nádherný, tak letos zkusím tento:yes:.Dávám bodík:yes:
Jani to potíráš celým vejcem nebo jen žloutkem:-?

1 16 17 18 19 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy