Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Kdo by neznal tohle vanilkou vonící cukroví plné ořechů? Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví a na svátečním stole nikdy nesmí chybět. Vzít si jen jeden nestačí, na jazyku se rohlíčky opravdu jen rozplývají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 432 kJ / 5 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,28 g |
Tuky | 391,20 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 867 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 432,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2020 00:40
No, každá(ý) trouba peče jinak
Já peču NA BARVU Často se píše že do růžova, ale to už bývá na hraně - stačí nechat chvilku na rozpáleném plechu a pečivo je chuťově v nenávratnu
Edit:
Právě jsem se koukl na vííídeo
Za takové přicmoudlíky bych se propadl studem
20. 12. 2020 00:04
19. 12. 2020 23:42
(pekl jsem je zhruba 20 min).
28. 12. 2019 22:50
15. 12. 2019 16:21
20. 12. 2017 22:00
20. 11. 2017 15:57
16. 11. 2017 15:36
6. 1. 2017 10:22
22. 12. 2016 08:37
22. 12. 2016 08:33
21. 12. 2016 23:37
Děkuji za odpověď a dodám už pouze maličkost k použití másla vs. Hera v rohlíčcích:
Paní casinová dnes testovala (čerstvé) rohlíčky se slovy: Mám jakousi blbou chuť! Nechutnají mi ani tvoje, ani moje
21. 12. 2016 19:45
21. 12. 2016 19:00
Tak, pokud to máte vyzkoušené, tak se s Vámi nemohu hádat. Tu mouku o které píšete jsem také včera viděla v naší samoobsluze v Brně. Trošku mě to překvapilo, když jsem tam uviděla ty dvě 00. Ale nemohu s Vámi souhlasit s tou Herou. Já peču léta a jen jednou jsem upekla vše - myslím vánoční cukroví, z Hery (je to prostě levnější, tak proč ne) a poprvé se nedojedlo a musím konstatovat, že ani mě to tak, jako obvykle nechutnalo. Jinak běžně Heru používám, ale na vánoční NE. Já jsem již dlouho nezkoušela dnešní mouku bez toho vajíčka. Ale jedno vím určitě, že záleží hodně na mouce, na jejím druhu a proč tam to vejce nedat, když to nijak neovlivní chuť rohlíčků. Těsto se lépe zpracovává a i rohlíčky se lépe dělají. Také záleží, jaké rohlíčky děláte. Např. ty na obrázku asi nebude tak těžké udělat. Já mám malé, krásně zahnuté, jeden jako druhý. Bohužel neumím zacházet dostatečně s Internetem a neumím dát fotku. Ani jsem se nesnažila to naučit, vždy mi to udělala dcera nebo syn, syn je daleko a dcera vážně nemocná, tak nechci s tím otravovat. Ještě těsto dělám den předem a zabalila jsem ho po částech do alobalu a bylo to fajn, nebylo tak ztuhlé. Dělala jsem včera ještě klasiku - sádlové koláčky, Išelské dortíčky, linecké. Vždy až těsně před dělám naše nejoblíbenější - čokoládové měsíční s citronovou polevou, a velmi dobré kakaové kuličky za studena. Je jich na Internetu spousty, ale já si kdysi našla a jsou moc dobré - 10 dkg cukru moučka, 3 dkg kakao, 1 vejce, 12,5 dkg máslo, 15 dkg mleté piškoty, polovinu vanilkového cukru, rum - bylo tam 1 lžíce, ale já dávám daleko víc, dle chuti (myslím tak 4 - 5 lžic). Dá se obalovat v oříšcích, ale já mám dobré zkušenosti s kokosem. Vychladit a jsou opravdu dobré.
Zdraví Jarka a díl za odpověď
21. 12. 2016 13:44
Ne nedává, drží při práci s těstem a drží pokupě i po upečení při obalování zahorka
Jarka: "Jinak ty rohlíčky neuválíte."
Ale uválíte, uválíte... i bez vejce, resp. bez žloutku
Kupuju mouky jen z Věrovan (doufám, že to pro výrobce nebude polibek smrti
Naschvál jsem hodil oko na sáček a stojí tam: Pšeničná mouka HLADKÁ světlá 00 EXTRA
Neračte se urazit, ale esi my nejsme tak trochu rodina Mám téměř stejný rcp (ořechů dávám trošku víc a jen pro jistotu podotýkám, že tyto ani lískové nemají lepek) Rcp mám přepočítaný na 1/4 másla a dělám z něj přes masomlýnek (jsem tak naučený z domu a je to rychlejší a pro některé i pěknější (estetičtější) Pekl jsem včéra a co už z mlýnku ne a nešlo, tak jsem ušoulal na desce - bez problému (paní casinová se s tímto těstem ručně kamarádí už roky - byla tak naučená z domu)
Z lednice odebírám a zpracovávám po částech, protože těsto lidským teplem rychle měkne.
A čistě pro objektivnost: Paní casinová pekla v Ne z MÁSLA, já v Út z HERY
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 56 minutami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno 17. 4. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 6 minutami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 7 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 10 minutami
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 18 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
Elivet uvařila před 24 minutami
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 1 hodinou
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 1 hodinou
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cukroví recepty na úžasné cukroví vánoční rohlíčky vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů cukroví recepty vanocni cukrovi recepty s fotkou vanocni cukrovi video cukroví vánoční cukroví videa rohlíčky ořechové rohlíčky karolína rohlíčky recept vánoční cukroví video recepty vanocni cukrovi recepty video rohlíčky vánoční recept na vanocní cukrovi recepty na vánoční cukroví video nejlepší vanilkové rohlíčky na světě kdy začít péct cukroví nejlepší vanilkové rohlíčky bez ořechů video recepty cukrovi
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/07K
131 názorů