Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová granita

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 5. 2010 22:25

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 626 kJ / 389 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy95,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Granita je italský ledový sorbet, nejčastěji se připravuje z ovocného, kávového nebo mentolového sirupu a na hrubo drceného ledu.

Zdroj: Kuchařka Středomořská kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

15. 5. 2010 23:54

Jahůdko, na 4 obrázku je stav po vytažení z mrazničky, je to vhodné k okamžitému podávaní, takže žádný kus ledu. Dělala jsem ji během dopoledne kdy se zdržuju v kuchyni. Promíchávala jsem ji asi tak 4 - 5 krát a teď jsem šla ještě omrknout, tak je pořád stejná v takových malých chuchvalcích, nevím jak to lépe napsat. Jinak jak dlouho to v mražáku může být bez nějakých chuťových změn, to vysledováno nemám. Ale pokud bude v nějaké misce s dobře těsnícím víkem tak si myslím, že chvíli by vydržet měla. A jinak pro dnešek se loučím :-K

jahoda jahoda

15. 5. 2010 23:36

Merylas, myslela jsem tak, že jsem moc zbrklá a dělám víc věcí najednou, a jak čtu recept, tak nevím, jestli bych to zvládla uhlídat. Ale jako překvápko pro naše známé by to byla bomba:-)). Zeptám se Tě tedy, v jakém stavu to vlastně v tom mražáku je, než to použiji:-? Jako kus ledu, nebo už menší krystalky a jak to dlouho v mražáku může být, jestli to máš vysledováno, aby to nechytlo pachutě.Díky;-)

Suvicka Suvicka

15. 5. 2010 23:17

Mam rada ledovou trist, tak tohle bude taky vyborne. V lete se to bude hodit. Posilam bodika, krasne fotky. :yes::-p

kari

15. 5. 2010 22:53

no snad bude konečně léto,krásný fotečky máš,:yes: snad vyzkoušíme :yes:

Merylas Merylas

15. 5. 2010 22:49

Kari, já taky doufám a přípravu na ty parné dny nezanedbávám :-))

Merylas Merylas

15. 5. 2010 22:47

jj, je to drť. Jestli se nechá chvíli ve sklenici stát, tak se pak i dá pít brčkem. Jahůdko a jak je to myšleno, že na to nemáš?:-O

kari

15. 5. 2010 22:47

tak to jo,doufám,že nějáký teplý dny letos budou,ještě topíme to v květnu je poprvé,nikdy takový počasí nebylo aby se topilo;-(

Colombo65 Colombo65

15. 5. 2010 22:45

Nádhera - recepis i foto ;-);-);-)

Jenny

15. 5. 2010 22:41

je to něco jako drť :-? dala bych si líbit,ale na žízeň to není,je to spíš na osvěžení,ale jinak bodík,páč mám drť ráda...:yes:;-)

jahoda jahoda

15. 5. 2010 22:39

Tak toto musí být lahoda, ale já na to bohužel nemám, i když jsem "závislačka na kávě". Tak se pokochám aspoň fotkami:yes:

Merylas Merylas

15. 5. 2010 22:39

Kari, hlavně k osvěžení v letních horkých dnech;-)

kari

15. 5. 2010 22:37

a k čemu to je?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kávový sorbet mentolový sirup kávový sorbet recepty kavova kuchyn fotografie kávová siesta garanita jak pripravit italske kavove sorbetto granita nová paka recept na rimu jahodové graniti čokoládová granita granýty recept granita foto granita okurková granita-recept granita sorbet kávové sorbetto recept recept na kávový sorbet ledová káva granita kávové recepty

Suroviny: káva espresso, voda, cukr krupice, máta, šlehačka

TopRecepty.cz

Kávová granita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRKV