Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milouškovy oblíbené broskvové řezy

Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na druhý den, když se chutě propojí a piškot zvláční.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 631 kJ /
3 975 kcal
Bílkoviny63,63 g
Tuky145,36 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy599,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a 10 lžic oleje. Krok 3: Hotové těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do trouby. Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 20 minut a necháme vychladnout. Krok 5: Mezitím připravíme krém. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem do pevné šlehačky a přimícháme zakysanou smetanu. Krok 6: Broskve nakrájíme na měsíčky. Krok 7: Na vychladlý piškot rovnoměrně rozetřeme smetanový krém a poklademe ho broskvemi. Krok 8: Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 500 ml a podle návodu na sáčku v ní uvaříme pudink, který během vaření dosladíme podle chuti. Krok 9: Polevu necháme lehce zchladnout a nalijeme ji na řezy. Krok 10: Hotové řezy dáme vychladit do ledničky. Nejlepší jsou až na druhý den.

TIP: Recepty s ovocnými kompoty

Zveřejněno 18. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milouškovy oblíbené broskvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0MX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milouškovy oblíbené broskvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0MX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

výborné řezy 😋 místo pudinkové vrstvy jsem měla dortové želé

iveta.kroul: 😃👍 Skvělý! Krém se dá obměnit podle vlastnit chuti.

Už se chladí :-D Jsem na ně zvědavá <3 :-8

Dnes upečeny, jsou opravdu moc dobré:yes::yes::yes::-) Přidávám i fotku:-)

Řezy jsou dobré, jen zakysaná smetana jakoby trošku "rozmočí" piškot. Ale jinak chutnali. :yes: Přidávám i své foto.

Chválím chválí, vždycky když je doma udělám, tak zachvili nejsou...ani se nestihnout rozležet !!!
Díky za super recept :-)

Lada: Tak to mě moc těší, že řezy dělají u vás doma takovou radost. U nás máme také rádi tyhle šťavnaté moučníky. Moc děkuji za milá slova. :-K

Ahojky tahle lahůdka u nás doma sklidila obrovský úspěch.Rodina i přátelé jí milujou takže samozdřejmně nemůže chybět na stole když čekáme návštěvu a nebo když mají dětičky na něco chut.Moc moc děkuji za tyto řezy.:yes::yes::yes::yes::-p

simča: to je skvělé, že se zabydlely i v jiné domácnosti. ;-):-K

Oblíbené nejen Milouškovy - doma 3 chlapáky a po tomto moučníku se vždycky zapráší!!Takže zasílám bodík:yes:

Výborné řezy,chutnali moc:-):yes:

Evi, díky, to mě těší, že jste návštěvu neodradili a že jim chutnalo. . . ;-)

Řezy jsou opravdu vynikající, návštěvě se dělaly boule za ušima :-) :yes: +20

aaa, ano, ten pudink uvařit ze šťávy z kompotu a dolít vodou do 1/2 l, jak je psáno v ingrediencích na polevu. Ať se daří! ;-)

Tématické fráze:
broskvove rezy, broskvové řezy se zakysanou smetanou, broskvové řezy s krémem, oblíbené moučníky, broskvové řezy se šlehačkou, broskvový řez, řezy s broskvemi, broskvové řezy s pudinkem, broskvové řezy s tvarohem, broskvové řezy na plech, broskvové řezy recept, broskové řezy, řezy lada, miloušovi řezy, řezy z broskvového kompotu, broskvové řezy ze zakysanou smetanou, broskvové řezy s želatinou, broskvové řezy zakysená šlehačka, řezy broskvové, řezy na plech s broskvemi

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, voda, olej, kompot broskvový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, smetana zakysaná, pudink vanilkový, šťáva z kompotu, voda, cukr krupice, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu