Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

19. 6. 2010 19:27

Janičko, tak dnes jsem jsem Tvým způsobem "ztrestala" 2kg krkovičky a 1kg kuřecích prsíček - vše bylo báječně šťavnaté :-p...po dlouhé době mi rodinka doslova odpadla pravým českým přežráním...:-8:-D...a přidávám fotečku toho, co zbylo....:-D:yes:

gabik

19. 6. 2010 13:07

Skvělé rady:-! :yes::yes::yes:

lemarti

18. 6. 2010 21:16

Jani:-Ktoto si ukládám;-)a bodíka posílám:yes::-)

magdalenka magdalenka

18. 6. 2010 20:45

Neskoro mi to došlo...jasné! Prosím a dopíš hore aj ten čas, tu dolu to môže zapadnúť! Ďakujem a pekný večer!

yanull yanull

18. 6. 2010 18:02

Odpovídám na dotaz Magdlenky. Troubu zapínám na vrchní i spodní pečení, tudíž se otáčet nemusí, ale kdyby někomu pekla více ze spodní nebo vrchní strany, tak se tomu samozřejmě musí přizpůsobit. Děkuji všem za pochvaly i bodíky, nečekala jsem, že tento způsob vzbudí takový zájem. Ale těší mě, že si tuto přípravu také oblíbíte. :-K Aničko, podle druhu masa jsou řízky v troubě 30 - 40 minut.

Suvicka Suvicka

18. 6. 2010 17:58

+23 :yes:;-):-K

Irrena Irrena

18. 6. 2010 16:35

Yanull příště určitě vyzkouším až budu mít co:-p:yes:

ataata

18. 6. 2010 16:33

Osobně používám pekáček s roštem. Existují různé velikosti a provedení,s víkem či bez něj. V současné době jej mají v Tescu za neuvěřitelných 249Kč (Tescoma s víkem za 1990Kč). Pod rošt dávám obyčejně syrové brambory nakrájené na plátky nebo na osminky. Tukem z masa se krásně provoní a smaží. Pokud dělám brambory samotné, tak vždy na tomto roštu.

AniCiz

18. 6. 2010 16:00

:yes::-K..tak jsem ráda,že nejsem sama s ,,mindrákem'' při klasickém smažení..děkuji..jak asi dlouho je maso v troubě?

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 6. 2010 15:56

yanull :-)):-D:-)), jak krásně jsi navázala na veršíky:-)):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 6. 2010 15:53

Yanull:-Kodzkoušený,starý ale zapomenutý receptík;-)Dík za připomenutí zvlášť pro začínající kuchtíky:-)Dnes jsou samé rychlovky utopené v tuku:-))+18:yes:

magdalenka magdalenka

18. 6. 2010 15:36

Jaaja, teda, ty ho musíš veľmi milovať...;-)ešte by ma zaujímalo, koľko ten megařízek asi vážil...
Som taká šokovaná tým rezňom od Jaaje, že zabudnem ohodnotiť. Je to skvelý nápad, určite ho využijem! A obrovský bod!
A ešte dotaz - v rúre už neotáčať?

Jaaja Jaaja

18. 6. 2010 15:31

... není to pravidelně, měl narozky :-);-)

maris maris

18. 6. 2010 15:23

jaaja - :-D:-D:yes:

Jaaja Jaaja

18. 6. 2010 15:19

Oldo, on to ani recept není. Vznikl nápad, kdy můj muž vždycky všechno sní a my si s dcerou přály, aby alespoň jednou řekl: .. holky, já už nemůžu :) Takže jsem krkovici z kusu rozkrájela na obrovský plát, naklepala, dala na něj plátky šunky a sýra, potom velká kuřecí prsa, rozkrájená natenko a naklepaná (troje), pomazala bylinkovým máslem (kvůli šťavnatosti masa) a na to tence nakrájenou a rozklepanou kotletku (krájela jsem ji na harmoniku a dala 2 vedle sebe podélně). Sem tam jsem to musela spíchnout jehlou, ale ty šly krásně po usmažení vytáhnout. Samozřejmě obalování byla katastrofa - na vysokém plechu, ale smažení už šlo dobře. Výsledek stál za to :) nesnědl :) Přidávám foto, je to odkrojená - trošku odlomená část řízku, dával si to na talíř postupně (cca menší půlka) vedle je oběd mé dcery - normální porce.

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn