Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2010 15:06
Jani+16
18. 6. 2010 13:28
18. 6. 2010 13:28
Cardanko, já Tvoje slova milá dobře pochopila a žlučník ani nepozná, že ve vajíčkách se česnek nalézá
18. 6. 2010 13:25
Yanulliaby to špatně nevyznělo, receptík se mi moc líbí a vyzkoušímčesnek je u nás v oblibě...jen ten žlučník ponese to nelibě, naštěstí pomoc v lékarničce jea právě pro to dopékání na papíře u mne boduje
18. 6. 2010 13:24
Smažím také v troubě ale jiným způsobem, toto se mě zdá lepší.
18. 6. 2010 13:08
Cardanko, o čem ty píšeš, jsem již také zkoušela, ale toto se mi osvědčilo více, proto jsem tomuto způsobu zůstala věrná.
18. 6. 2010 13:05
18. 6. 2010 13:03
Oldřichu, doufám, že vložením spojky "a" je zavádějící název opraven. Děkuji za upozornění a přeji hezký den.
18. 6. 2010 13:01
Yanulli vše napsáno již bylo...já osobně peču jakékoli řízky v troubě na plechu, na pánvi já nemohu seč zkrátka neumím, popravdě to já povím neb smažit řízky na pánvi se mi zkrátka nedaří. Plech tak to je prima věc, jak psala Ola i výhodu to má smaží se více porcí najednou, plech je pokryt olejem a sádlem domácím půl napůl tak jak podobně praví recept Tvůj, s česnekem však vyzkoušímmožná žlučník pobouřím a přec 13.tý bodík uložím
18. 6. 2010 12:58
Promiňte, ten název je poněkud zavádějící: v troubě lze samozřejmě smažit na hlubokém plechu v rozpáleném tuku. Má to výhodu, že smažíte najednou cca 3x větší množství než na pánvi Ale tady s tím dopékáním všichni víme wocogou; také to tak dělám
Jaaja, receptík na skládaný řízek by nebyl?
Jaaja, receptík na skládaný řízek by nebyl?
18. 6. 2010 12:58
Yanul, dobrýdávám 12.bod
18. 6. 2010 12:34
Vzpomínám,že to teta taky dělávala,teď si mi to připomněla a určitě to vyzkouším.
18. 6. 2010 12:18
konecne si bude moj chlap moct dat svoje oblubene rezne castejsie ako 2x do roka teda, ak ho pritom vidim... bodik
18. 6. 2010 11:54
Dělám tak řízky už nějakou dobu, jsou skvělé
18. 6. 2010 11:47
Ivi, ač technika kráčí kroky mílovými, obávám se, že z monitoru se mistička nevysune, k naší velké škodě Ráda bych takto servírovala a také si občas něco od ostatních zobla a děkuji všem za bodíky P.S. Moc jsi mě pobavila Tvými chlapci s Pavlovovými reflexy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 30 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 58 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů