Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

18. 6. 2010 15:06

Jani:yes::yes::yes:+16

Oksika

18. 6. 2010 13:28

:yes:;-)

yanull yanull

18. 6. 2010 13:28

Cardanko, :-K já Tvoje slova milá dobře pochopila ;-):-) a žlučník ani nepozná, že ve vajíčkách se česnek nalézá ;-):-)

cardanka

18. 6. 2010 13:25

Yanulli:-Kaby to špatně nevyznělo:-!, receptík se mi moc líbí a vyzkouším:-!:yes:česnek je u nás v oblibě...jen ten žlučník ponese to nelibě:-*, naštěstí pomoc v lékarničce je:yes:a právě pro to dopékání na papíře u mne boduje:yes:;-):-K

Ivana Ch

18. 6. 2010 13:24

Smažím také v troubě ale jiným způsobem, toto se mě zdá lepší.

yanull yanull

18. 6. 2010 13:08

Cardanko,:-K o čem ty píšeš, jsem již také zkoušela, ale toto se mi osvědčilo více, proto jsem tomuto způsobu zůstala věrná. ;-):-)

michsamant michsamant

18. 6. 2010 13:05

:yes:

yanull yanull

18. 6. 2010 13:03

Oldřichu, doufám, že vložením spojky "a" je zavádějící název opraven. ;-) Děkuji za upozornění a přeji hezký den. :-)

cardanka

18. 6. 2010 13:01

Yanulli:-K vše napsáno již bylo:yes:...já osobně peču jakékoli řízky v troubě na plechu, na pánvi já nemohu:-// seč zkrátka neumím:no:, popravdě to já povím:-8 neb smažit řízky na pánvi se mi zkrátka nedaří. Plech tak to je prima věc, jak psala Ola i výhodu to má smaží se více porcí najednou:yes:, plech je pokryt olejem a sádlem domácím půl napůl tak jak podobně praví recept Tvůj:yes:, s česnekem však vyzkouším:-pmožná žlučník pobouřím:-* a přec 13.tý bodík uložím;-):yes:

Olda

18. 6. 2010 12:58

Promiňte, ten název je poněkud zavádějící: v troubě lze samozřejmě smažit na hlubokém plechu v rozpáleném tuku. Má to výhodu, že smažíte najednou cca 3x větší množství než na pánvi :-) Ale tady s tím dopékáním všichni víme wocogou; také to tak dělám :-)
Jaaja, receptík na skládaný řízek by nebyl?

Bibinka Bibinka

18. 6. 2010 12:58

Yanul, dobrý;-)dávám 12.bod:yes:

Ivina Ivina

18. 6. 2010 12:34

Vzpomínám,že to teta taky dělávala,teď si mi to připomněla a určitě to vyzkouším.:yes::yes::-K

amalia amalia

18. 6. 2010 12:18

konecne si bude moj chlap moct dat svoje oblubene rezne castejsie ako 2x do roka;-):-8 teda, ak ho pritom vidim...:-( :yes::yes::yes: bodik:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 6. 2010 11:54

Dělám tak řízky už nějakou dobu, jsou skvělé :-p:yes::yes::yes:

yanull yanull

18. 6. 2010 11:47

Ivi, ač technika kráčí kroky mílovými, obávám se, že z monitoru se mistička nevysune, k naší velké škodě :-( Ráda bych takto servírovala a také si občas něco od ostatních zobla :-)):-p a děkuji všem za bodíky :-K P.S. Moc jsi mě pobavila Tvými chlapci s Pavlovovými reflexy :-)):-D

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn