Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

18. 6. 2010 11:46

Janka,toto tiež veľmi oceňujem:-K:yes:Už síce varím dosť dlho a už som počula aj o tomto spôsobe,ale nevedela som presne ako sa to robí.Nabudúce to takto vyskúšam,aj ten cesnak je tam zaujímavý:-p:yes:

isindy isindy

18. 6. 2010 11:41

Janičko, co kdyby ses nezdržovala nahráváním fotek na web a raději mi sem mísu-misku-mističku-alespoň jeden ;-(;-( přhrála??? Tohle kdyby viděli ti moji chlapi, tak musím prát i koberec, jak by slintali...:-p:-p:-D...máš ode mne velikánský bod :yes::yes:, já jim ty řízky fakt asi o víkendu udělám - chci dodělat něco v bytě, tak si to zaslouží ;-):-8

Jaaja Jaaja

18. 6. 2010 11:10

Výborný nápad tento postup sem vložit. Předloni jsem dělala jako překvapení k narozkám obrovský skládaný řízek - věděla jsem, že nevleze na pánev, byl přesně na půl plechu a z dvojího masa na sobě :) krkovice a kuřecí, proložený šunkou a sýrem a za nic na světě jsem nemohla najít radu na smažení na plechu v troubě. Nakonec to dopadlo výýýýborně, poradila mi babička od kamarádky .. teď už vím a tady to určitě pomůže mnohým kuchařinkám. Dávám bod a dík:-K:-):yes:

Petra Ku.

18. 6. 2010 11:07

Bože, to je nádhera! Určitě vyzkoušíme, řízečky my můžeme, a je pravda, že se občas stane, že jsou buď nedopečené od kosti, nebo naopak maso suché - kotlety... Bezva rada, o víkendu prubnu :-)

Lucasinka Lucasinka

18. 6. 2010 11:05

Nemit troubu, nemohla bych snad ani poradne varit a pect....:-D

monikaK

18. 6. 2010 10:51

:yes:Yanullko:yes::yes:Moje babička dávala vždycky řízky "dodělat" do trouby
Jednou jsem dala do trouby na pečíčí papír péct karbanátky.No to bylo příšerné!Vysušila jsem je tedy dokonale:-D:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

18. 6. 2010 10:40

výborný nápad. To vyzkouším:yes::-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 6. 2010 10:35

Tak to je teda super nápad a vypadá to nádherně.:yes::-Ourčitě vyzkouším až budu něco smažit.Taky mám ráda smažené na sádle,vydrží více stupňů než olej.Ale někdy dávám do pánve kolečka syrové mrkve,aby se to tak brzo nepřepalovalo,to byla někde rada a tak jí dělám.:-K

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn