Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2010 11:46
Janka,toto tiež veľmi oceňujemUž síce varím dosť dlho a už som počula aj o tomto spôsobe,ale nevedela som presne ako sa to robí.Nabudúce to takto vyskúšam,aj ten cesnak je tam zaujímavý
18. 6. 2010 11:41
Janičko, co kdyby ses nezdržovala nahráváním fotek na web a raději mi sem mísu-misku-mističku-alespoň jeden přhrála??? Tohle kdyby viděli ti moji chlapi, tak musím prát i koberec, jak by slintali......máš ode mne velikánský bod , já jim ty řízky fakt asi o víkendu udělám - chci dodělat něco v bytě, tak si to zaslouží
18. 6. 2010 11:10
Výborný nápad tento postup sem vložit. Předloni jsem dělala jako překvapení k narozkám obrovský skládaný řízek - věděla jsem, že nevleze na pánev, byl přesně na půl plechu a z dvojího masa na sobě :) krkovice a kuřecí, proložený šunkou a sýrem a za nic na světě jsem nemohla najít radu na smažení na plechu v troubě. Nakonec to dopadlo výýýýborně, poradila mi babička od kamarádky .. teď už vím a tady to určitě pomůže mnohým kuchařinkám. Dávám bod a dík
18. 6. 2010 11:07
Bože, to je nádhera! Určitě vyzkoušíme, řízečky my můžeme, a je pravda, že se občas stane, že jsou buď nedopečené od kosti, nebo naopak maso suché - kotlety... Bezva rada, o víkendu prubnu
18. 6. 2010 11:05
Nemit troubu, nemohla bych snad ani poradne varit a pect....
18. 6. 2010 10:51
YanullkoMoje babička dávala vždycky řízky "dodělat" do trouby
Jednou jsem dala do trouby na pečíčí papír péct karbanátky.No to bylo příšerné!Vysušila jsem je tedy dokonale
Jednou jsem dala do trouby na pečíčí papír péct karbanátky.No to bylo příšerné!Vysušila jsem je tedy dokonale
18. 6. 2010 10:40
výborný nápad. To vyzkouším
18. 6. 2010 10:35
Tak to je teda super nápad a vypadá to nádherně.určitě vyzkouším až budu něco smažit.Taky mám ráda smažené na sádle,vydrží více stupňů než olej.Ale někdy dávám do pánve kolečka syrové mrkve,aby se to tak brzo nepřepalovalo,to byla někde rada a tak jí dělám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 1 hodinou
Francouzské řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 21 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 sekundami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 25 minutami
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 48 minutami
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 2 hodinami
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 2 hodinami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 3 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů