Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z papiňáku

Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

22. 6. 2010 21:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 890 kJ / 930 kcal
Bílkoviny20,14 g
Tuky17,40 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

23. 7. 2010 08:00

rebeka, tak to joooo, cintnout si tam můžeš :-8:-D já už viděla, jak tam leješ půldecku :-D:-D:-D

rebeka rebeka

22. 7. 2010 19:39

isu,já nemyslela máslo zcela nahradit olejem:-Oto v žádném:-!:-Djenom přidat kapku oleje;-)

isindy isindy

22. 7. 2010 19:37

Ado, mrzí mě, že se ti nepovedly :-(, ale nevzdávej to ;-) zpočátku dej na střední plamen nejmenší plotýnky, jakmile začne syčet prudce, tak ztlum na minimální plamen...máslo bych olejem nenahrazovala (tedy máslo 82% tuku, nikoli margarín), tím ztratí jídlo právě tu máslovou chuť.....;-) držím palce...

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 7. 2010 18:03

Ado,je potřeba opravdu hlídat čas a jakmile to začne syšet opravdu zmírnit plamen já mám plyn,a musí se ti to povést.;-)Držím palce,protože je to opravdu dobrota a rychlá.;-):yes:

rebeka rebeka

22. 7. 2010 17:22

ada (neregistrovaný/á) ;-) zkus tam kápnout trochu oleje,jestli to nebude tím máslem;-)já to dělám takto a ještě se to nepřipálilo;-)možná,že záleží i na tlakáči:-S

ada

22. 7. 2010 16:48

na obranu autora receptu, chyba bude asi na mojí straně, příště zkusím víc ztlumit sporák, já to nevzdám :-)

ada

22. 7. 2010 16:41

hmmm, tak jsem asi jediná, komu se připálily. a to jsem ani nečekala, až začne syčet úplně, nejsou hotové a spodek je připálený:-((:no:

katka216

21. 7. 2010 20:26

:)prave sme ich dojedli su perfektne :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::)

Alvoska

21. 7. 2010 18:40

:yes::yes:Vynikající!!!:yes::yes: Velice rychlé a moc dobré. Dnes jsem je dělala k obědu a rodinka se oblizovala.:-))

Jája

21. 7. 2010 15:30

Dělala jsem je s jarní cibulkou a nemá to chybu.Jako rychlovka je to skvělé!!!:-K:-*

Pejli Pejli

20. 7. 2010 13:53

tak vyzkoušeno, brambory jsou úžasné :-p, budu je dělat častěji :-p, díky za typ :-K

isindy isindy

19. 7. 2010 09:56

díky všem za kladné ohlasy, jsem ráda, že jste vyzkoušeli a že chutnalo ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 7. 2010 07:22

Tak už to mám dvakrát za sebou;-)když jsem brambory dělala prvně,tak přeci jen s troškou obavy,ale bylo to naprosto zbytečné,brambory se povedly,jsou opravdu vynikající:yes:včera jsem si je dělala znovu jen tak,přidala neloupaný česnek a bez masa jen s čerstvým rajčetem, byla super večeře za 10minut.;-):-KPlně doporučuji!:-p;-)

Pejli Pejli

19. 7. 2010 06:32

tak to musím zkusit!!! :yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

5. 7. 2010 22:46

Ivanka, priznám sa, odľahlo mi! Potešila si ma!
A keďže môj papiňák ma verne sprevádza po celé roky manželstva, už dávno nie je extra ultra moderný...napriek tomu funguje aj tesnenie a všetko...Pekný večer!

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Brambory z papiňáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l26l