Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Shater258

30. 1. 2011 21:12

... a je to, trošku bahnitý, trošku hořký, ale to sem to tam asi nechal moc dlouho. Nevadí stejně se cejtim te´d jak Pohlreich, ještě br. kašičku se smetanou a véča jako řemen je ready. Dík třeba mě eště naučíte vařit:-K

Shater258

30. 1. 2011 19:41

... tak obaleno, pytlíková metoda rulez, fakt dobrej tip, teď šup s tim do trouby.....:yes:

Shater258

30. 1. 2011 18:39

Du na to....:-p

leosek leosek

13. 12. 2010 13:52

Dnes jsem to vyzkoušel :-Kje to výborné o moc lepší než na pánvi a ani není tak cítit květákem a není žádný zápach po smažení v kuchyni. VÝBORNÉ :yes::-p

ivulinka ivulinka

28. 11. 2010 15:03

Radko, moc děkuji a jsem tomu ráda:-K:-K:-K

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

28. 11. 2010 14:13

Dneska jsem zkusila a ode dneska budu smazit jen timhle zpusobem,rychle a velmi dobre a usetrilo mi to cas,ktery mi je ted vzacny po narozeni miminka

Posilam bodika:-K

magdalenka magdalenka

26. 11. 2010 18:30

Ivulinka, chválim a veľmi! Doteraz som neznášala smažiť karfiol práve kvôli zdĺhavému postupu - obvariť, potom obaľovať a hodinu stáť pri sporáku. Išlo to podľa teba elegantne a krásne bez problémov. Veľká vďaka!:-K

ivulinka ivulinka

24. 11. 2010 17:57

Ferda30 a Magdalenko, děkuji za pochvalu.
Magdalenko, doufám, že se ti karfiol povedl pěkně usmažit, můžeš mi sem dát vedět.:-K

magdalenka magdalenka

24. 11. 2010 10:02

...asi funguje telepatia. Dnes sa chystám na karfiol v tejto úprave a išla som hľadať, ako to je presne...vďaka! :yes:

ferda30

24. 11. 2010 09:52

Nápad k nezaplacení:yes:. Už žádné hodinové prostoje u sporáku.. Díky za inspiraci:-K :yes:

pasifa

20. 10. 2010 21:31

:yes::yes::yes:

gpetra

20. 10. 2010 17:57

Opravdu super napad, smazeny kvetak miluju, ale vzdycky mi vadil ten chaos kolem smazeni. Timhle zpusobem neztrati nic z chuti (rozhodne bych "nepredvarovala") a ja pridavam zaslouzeny bod. :yes::-)

eva hubova eva hubova

3. 8. 2010 15:42

:-p:yes:+17

misalla misalla

3. 8. 2010 14:33

Tak dnes nepředvařený a máte pravdu,má výraznější chuť;-)

evík

14. 7. 2010 09:06

Ivulinko, já dělám květák jako Bibinka, také nepředvařuji, je skutečně výraznější a není mazlavý, přesně jak píše Bibinka. Tvůj recept v troubě určitě vyzkouším a letí Ti 13 bodík :-p;-):yes::yes:

1 8 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK