Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cardanka

2. 8. 2010 08:41

Yanulli:-Kjsou báječná vážně, zavařuji na zahradě v letní kuchyni:yes:, přišla za mnou kamarádka:-K, oči :-Ovyvalila, že peču povidla v troubě, o Tvůj receptík jsem se s ní ihned ráda rozdělila;-)výsledek můj viděla a byla stejně jako já nadšená:-K;-):yes: - jen je škoda, že nemohu dáti bodíky dva:-((;-)

yanull yanull

2. 8. 2010 07:52

Cardanko,:-K díky, jsem ráda, že jsi spokojená, horší by bylo, kdybys mi napsala, že ta povidla jsou "vypečená" ;-):-D

cardanka

2. 8. 2010 07:16

Yanulli:-K v sobotu jsem podle Tvého receptu dělala povidla a nemám slov:-O;-)je to super receptík:yes:Měla jsem z jedné dávky 4 skleničky, povidla se nepřipalovala a jejich chuť je výborná;-):yes:a není to u mne konečná;-)
Za receptík velké díky:-K

yanull yanull

30. 7. 2010 19:51

Děvčata, jsem ráda, že se daří. ;-) Kdo by chtěl mít povidla tužší, tak jsem si říkala, že by se při druhé várce cukru mohl cukr krupice nahradit želírovacím. Ale vyzkoušeno to nemám. Jen jsem o tom tak uvažovala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2010 19:43

Zdenka1 za 13,90kč, jo?:-((:-((:-(( ....:-)):-D:-)) tak to se fakt oplatilo;-)

Zdenka1

30. 7. 2010 19:09

Už je to uděláno, už je to hotovo ! Švestky jsem sehnala v Kauflandu za 13,90 Kč. Práce minimální, konzistence vhodná k roztírání, chuť skvělá, bodík plusový. Jsem ráda, že jsem do toho šla.:-p:yes:

yanull yanull

30. 7. 2010 19:01

Ivulinko, maminka s babičkou asi mají jiný recept, tato povidla se určitě tak dlouho nedělají, míchat se s nimi nesmí vůbec a hustá jsou tak akorát. :-p;-)

ivulinka ivulinka

30. 7. 2010 18:40

Jani, tak takhle dělá tyhle povidla moje mamka s babičkou a vím, že je v troubě pečou celou noc, nevím na kolik, jediné co vím, tak, že k nim v noci vstávala moje babička i několikrát, aby je promíchala a aby se jí nepřipálily, vždycky byly neskutečně tuhé a chutné a dlouho vydržely, dokud se nezužitkovaly.

yanull yanull

30. 7. 2010 18:18

Jani, :-K moc Ti děkuji za krásnou fotodokumentaci,:yes: jsem ráda, že jsi vyzkoušela a jsi spokojená. Já na ně také nedám dopustit. Loni jsem je "pekla" z vlastních švestek, až v polovině září, to už byly hodně vyzrálé, takže co se barvy týká, také i od toho se to odvíjí. Dnes jsem tímto způsobem udělala červený rybíz, jen jsem tam nedávala koření a přidala více cukru :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2010 16:49

Magdi, byla jsem na tom stejně. Dneska už spíš vnoučatům, ale i ten můj je na sladké;-)

magdalenka magdalenka

30. 7. 2010 15:14

Jani, určite, to ti závidím úprimne. Dnes som kupovala v Bille kilo za 1,5 euro na knedlíky....Ja som to vždy robila tak, že ak ovocie stálo do 20 korún, tak sa mi oplatí s tým robiť. tie obchodné džemy a povidla sú pofidérnej kvality. Môj syn denne raňajkoval sladké raňajky, tak džemy frčali...zháňala som marhule, čerešne, višne, ríbezle, josta, aj broskyne či nektarinky - to posledné bolo extra skvelé....

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2010 15:08

magdalenka, já koupila ráno švestky v akci v Albertu za 22kč, to jde, když si vezmu cenu povidel;-)

magdalenka magdalenka

30. 7. 2010 15:01

Maris, ja by som v PH neskúšala - v rúre sa tekutina odparuje a v PH vlastne skoro nič...
Skúšala som kedysi nejaký recept, na sporáku a tiež bez miešania...(jasné, že som nevydržala...)
Keď natrafím na dobrú cenu, pôjdem na to tiež. Domáce je domáce.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2010 14:41

Takže uděláno a musím pochválit. Vůbec se to nepřipéká, chuť vynikající, hustota akorát. Přidala jsem těch 15 minut, jak píše yanul nakonec. Promixovala ponorným mixérem, já mám ráda hladká povidla. Ze dvou kil je tolik skleniček, kolik vidíte na hlavním obrázku. Yanul, přidávám fotky.;-) Plus jsem dala hned:-) Jo, ještě jsem chtěla...ta barva je malinko zavádějící na obrázku, ve skutečnosti jsou ta povidla tmavší.

AniCiz

29. 7. 2010 13:22

:yes::-Ktaky jsem dělala před časem,a souhlasím,..jsou senzační

1 22 23 24 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA