Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2010 08:41
Yanullijsou báječná vážně, zavařuji na zahradě v letní kuchyni, přišla za mnou kamarádka, oči vyvalila, že peču povidla v troubě, o Tvůj receptík jsem se s ní ihned ráda rozdělilavýsledek můj viděla a byla stejně jako já nadšená - jen je škoda, že nemohu dáti bodíky dva
2. 8. 2010 07:52
Cardanko, díky, jsem ráda, že jsi spokojená, horší by bylo, kdybys mi napsala, že ta povidla jsou "vypečená"
2. 8. 2010 07:16
Yanulli v sobotu jsem podle Tvého receptu dělala povidla a nemám slovje to super receptíkMěla jsem z jedné dávky 4 skleničky, povidla se nepřipalovala a jejich chuť je výbornáa není to u mne konečná
Za receptík velké díky
Za receptík velké díky
30. 7. 2010 19:51
Děvčata, jsem ráda, že se daří. Kdo by chtěl mít povidla tužší, tak jsem si říkala, že by se při druhé várce cukru mohl cukr krupice nahradit želírovacím. Ale vyzkoušeno to nemám. Jen jsem o tom tak uvažovala.
30. 7. 2010 19:43
Zdenka1 za 13,90kč, jo? .... tak to se fakt oplatilo
30. 7. 2010 19:09
Už je to uděláno, už je to hotovo ! Švestky jsem sehnala v Kauflandu za 13,90 Kč. Práce minimální, konzistence vhodná k roztírání, chuť skvělá, bodík plusový. Jsem ráda, že jsem do toho šla.
30. 7. 2010 19:01
Ivulinko, maminka s babičkou asi mají jiný recept, tato povidla se určitě tak dlouho nedělají, míchat se s nimi nesmí vůbec a hustá jsou tak akorát.
30. 7. 2010 18:40
Jani, tak takhle dělá tyhle povidla moje mamka s babičkou a vím, že je v troubě pečou celou noc, nevím na kolik, jediné co vím, tak, že k nim v noci vstávala moje babička i několikrát, aby je promíchala a aby se jí nepřipálily, vždycky byly neskutečně tuhé a chutné a dlouho vydržely, dokud se nezužitkovaly.
30. 7. 2010 18:18
Jani, moc Ti děkuji za krásnou fotodokumentaci, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a jsi spokojená. Já na ně také nedám dopustit. Loni jsem je "pekla" z vlastních švestek, až v polovině září, to už byly hodně vyzrálé, takže co se barvy týká, také i od toho se to odvíjí. Dnes jsem tímto způsobem udělala červený rybíz, jen jsem tam nedávala koření a přidala více cukru
30. 7. 2010 16:49
Magdi, byla jsem na tom stejně. Dneska už spíš vnoučatům, ale i ten můj je na sladké
30. 7. 2010 15:14
Jani, určite, to ti závidím úprimne. Dnes som kupovala v Bille kilo za 1,5 euro na knedlíky....Ja som to vždy robila tak, že ak ovocie stálo do 20 korún, tak sa mi oplatí s tým robiť. tie obchodné džemy a povidla sú pofidérnej kvality. Môj syn denne raňajkoval sladké raňajky, tak džemy frčali...zháňala som marhule, čerešne, višne, ríbezle, josta, aj broskyne či nektarinky - to posledné bolo extra skvelé....
30. 7. 2010 15:08
magdalenka, já koupila ráno švestky v akci v Albertu za 22kč, to jde, když si vezmu cenu povidel
30. 7. 2010 15:01
Maris, ja by som v PH neskúšala - v rúre sa tekutina odparuje a v PH vlastne skoro nič...
Skúšala som kedysi nejaký recept, na sporáku a tiež bez miešania...(jasné, že som nevydržala...)
Keď natrafím na dobrú cenu, pôjdem na to tiež. Domáce je domáce.
Skúšala som kedysi nejaký recept, na sporáku a tiež bez miešania...(jasné, že som nevydržala...)
Keď natrafím na dobrú cenu, pôjdem na to tiež. Domáce je domáce.
30. 7. 2010 14:41
Takže uděláno a musím pochválit. Vůbec se to nepřipéká, chuť vynikající, hustota akorát. Přidala jsem těch 15 minut, jak píše yanul nakonec. Promixovala ponorným mixérem, já mám ráda hladká povidla. Ze dvou kil je tolik skleniček, kolik vidíte na hlavním obrázku. Yanul, přidávám fotky. Plus jsem dala hned Jo, ještě jsem chtěla...ta barva je malinko zavádějící na obrázku, ve skutečnosti jsou ta povidla tmavší.
29. 7. 2010 13:22
taky jsem dělala před časem,a souhlasím,..jsou senzační
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů