Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2010 13:19
yanull děkuju za odpověď. Mě to moc láká vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že bych švestky musela kupovat, tak bych to nerada zkazila. Jestli natrefím na nějakou " výhodnou koupi ", tak to vyzkouším
29. 7. 2010 13:15
Maris, také jsem o tom uvažovala, ale pak jsem si říkala, že právě v té troubě se udělaá ta voňavá chuť, kdy se cukr rozpeče na karamel a se švestkami se výborně spojí, doplněno kořením v tuto dobrůtku. Kdybych měla švestek jako loni, tak to také v PH zkusím, ale matka příroda mi letos nedopřála experimentovat.
29. 7. 2010 12:59
Yanull, tady bude chuť čistě švestková. Do kupovaných výrobci přidávají jablka a bůh ví co ještě, tak ta chuť je nesrovnatelná.
29. 7. 2010 12:40
Nezkoušel někdo povidla v Pomalém hrnci ? To by mohlo jít skvěle, ne ?
29. 7. 2010 12:40
Přidávám se k těm, co mají s tímto receptem zkušenosti, je to fakt super, kdo máte švestky, určitě vyzkoušejte, u nás také letos nejsou. Recept mám víc jak 10 let od sousedky na zahradě a když se urodí,švestky, jinak povidla nedělám.Skleničky si taky nepamatuju. Já používám různé velikosti.
29. 7. 2010 12:35
Yanullito je odpověď rychlostí bleskuzaslaná a mile mne potěšila. To vypadá že tento víkend bude u nás vaření a pečení a zavařování ve znamení cathlen a yanulli
29. 7. 2010 12:32
Cardanko, oživit moji paměť z vaření povidel z loňska je opravdu nad mé usilí. Ale když tak aspoň trochu projedu svými závity, tak si myslím, že z jedné dávky jsou cca 3-4 skleničky, v jakých se prodává např. moravanka. Ale opravdu je to jen odhad. Snad to některá z děvčat, která je budou vařit, upřesní, za což jim již nyní děkuji.
29. 7. 2010 12:26
Yanullitak do tohoto půjdu nejspíše i já. Asi budu za tupce ale ptám se od konce - čistě jen pro mou představu - přibližně kolik skleniček z tohoto dostanu
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
29. 7. 2010 11:57
Zdeni, klidně do nich jdi. To se chutí a vůní nedá vůbec porovnat s kupovanými.
29. 7. 2010 11:49
Yanull, já do toho teda půjdu. Recept ukládám a vyzkouším. Jistě bude lepší než kupovaná povidla.
29. 7. 2010 11:34
Jani, nemusíš mít strach, vůbec se to nepřipálí, ani to po troubě nestříká, čehož jsem se bála, že budu mít v troubě časovanou bombu . Ale fakt nic, žádná katastrofa. Já mám pekáč z elektrického sporáku se sklokeramickou deskou, jiný se mi tam nevejde, ale myslím si, že není ze žádného extra zvláštního materiálu. V kachlovém sporáku jsem to nezkoušela, tam si nemůžu nastavit stupně.
29. 7. 2010 11:30
Jani, to si ukládám. U nás jsou povidla hodně populární, hlavně na švestkovou omáčku s uzeným. Máš pravdu, na stromě nejsou, ale já si ta 2 kila klidně koupím, stojí kolem 36 kč, myslím a prubnu to. Díky moc za recept a pokud budu první, kdo vyzkouší, přidám foto. Nepřipaluje se to? Stačí obyčejný pekáč?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 49 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 13 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů