Snadné zavařování
Suroviny
Porce: libovolné
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zní to neuvěřitelně, ale opravdu to funguje! Ovoce i zelenina si uchová úžasnou barvu, je to rychlé, bez měření teploty vody atd. a vloni, kdy jsem takto zavařovala poprvé (okurky, meruňky, houby..) se mi ani jedna sklenice dobrůtek nezačala kazit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2017 09:07
5. 5. 2016 16:57
11. 1. 2016 10:49
8. 1. 2016 14:40
Postup:(podle ing. Jaroslava Balaštíka)
Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu.
Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic (5 sklenic sterilujeme 30 minut). Obsah 0, 3 l sterilujeme 3 minuty. Zase násobíme počet sklenic počtem minut. Troubu nastavíme na 700 W !!!
- Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil !!!
- Některé tvrdší ovoce nebo zeleninu můžeme zavařořovat i déle. V tom případě vaříme méně sklenic, tak , abychom se vešli do časového nastavení trouby.
- Okurky naskládat do 3/4l sklenic, nalít nálev 1/2cm pod okraj. Zašroubovat. Na otočný talíř naskládat 5 sklenic dokola, ne na střed. pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte:
Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 min/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
Výkon 850 W = 5 min/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks
Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde.
Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční dobu!
Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace.
Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .
Nebojte se, nic nejiskří!!!
------------------------------------------------------------------
Je možné sterilovat maso, polévky aj. polotovary. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem! Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, to dokončíme až před použitím.
----------------------------------------------------------------
25. 2. 2014 15:34
Díky za odpověď.http://www.toprecepty.cz/recept/13609-snadne-zavar...
31. 7. 2010 21:38
31. 7. 2010 21:34
31. 7. 2010 20:17
31. 7. 2010 17:56
31. 7. 2010 14:00
31. 7. 2010 13:29
31. 7. 2010 10:47
31. 7. 2010 10:44
30. 7. 2010 22:11
29. 7. 2010 18:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Věděli jste, že každá sněhová vločka je orgininál? Jedinečnou sněhovou vločku můžete nabídnout i svým blízkým
Další recepty
Tématické fráze: zavařování zavařování masa do sklenic zavařování masa do sklenic recept zavařování recepty zavařování masa zavařování hub recepty na zavařování zavařování kuřecího masa recepty zavařování zavařování postup zavarovani zeleniny recepty na zavařování zeleniny zavařování kuřecího masa do sklenic zavařování se šroubovacími víčky recepty na zavařovani masa zavařování masa recepty postup při zavařování postup zavařování recept na zavařování masa postup na zavařování masa
Suroviny: ovoce, houby, zelenina, marmeláda
Snadné zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6BqO
20 názorů