Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiřina

14. 5. 2016 18:55

Anna Kocikova: Plecko je výborný nápad, není tak tučné jako bůček, je to zdravější.

maris maris

14. 4. 2016 06:31

Anna Kocikova: Aničko, moc děkuju za krásné fotky a mám radost, že vám chutnalo:-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 4. 2016 19:33

Maruško,děkuji za fajn recept na domácí vepřovku:-K:yes:Pomalila jsem z neděle na pondělí ze 2,5kg vepřového plecka a moc jsme si pochutnali:-8Jen jsem neměla víno,tak jsem dala vývar:-)Bodík je Tvůj,foto přidávám:-8

Majerova Ludmila

28. 3. 2016 17:54

maris maris

19. 3. 2016 18:08

Jirka: Jirko, není to konzerva, takže asi tak, jako pečené maso. Protože nemám žádnou studenou komoru, uchovávám v ledničce. :-)

Jirka

19. 3. 2016 12:26

Mohu se zeptat, jak dlouho dobrota vydrží? Nepočítám tedy to, že bude rychle mizet.

maris maris

17. 3. 2016 13:17

Petra Benesova: Petro - moc děkuju:-)

Petra Benesova Petra Benesova

17. 3. 2016 07:40

Dnešní noc jsem vařila (nebo pekla?:-8) ze tří kil, teď ráno naplnila do sklenic na hory, ochutnala (sice ještě teplé...:-p) a musím říct, BOMBA:-K

maris maris

15. 3. 2016 19:05

Renata Hájková: PH - je Pomalý hrnec, Low je anglicky nízký a tady značí stupeň vaření:-)

Standa

15. 3. 2016 16:19

Jindřich: To nemá s rillettes nic společného.:no::-((

Renata Hájková

13. 3. 2016 15:16

MŮŽU VĚDĚT CO ZNAMENAJÍ SKRATKY : dáme do PH. Dělala jsem na LOW - 8 hodin ?? :-//

maris maris

12. 3. 2016 07:27

yossi: já děkuju, moc mě to těší:-)

yossi

11. 3. 2016 22:50

Varil som aj bez pomaleho hrnca na plynovom varici na najmensom horaku na minime, s kovovou platnou na nom. 9 hodin a vysledok je super. Podobne varime aj hovadzi alebo slepaci vyvar. V kazdom pripade pridavam bodik. Dik za recept.

Jiří

8. 3. 2016 21:03

cathleen:Díky všem za nápovědu a užitečné rady.Aspoň neumřu blbej.:yes:;-):-))

maris maris

8. 3. 2016 16:47

Děkuji za záskok;-):-)

1 2 3 4 5 6 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX