Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jitka

28. 1. 2014 19:46

Dělala jsem v litinovém hrnci na sporáku na nejnižším stupni asi 8 hodin - podařilo se, je to výborné:-):yes:

maris maris

22. 1. 2014 15:29

Petra Ku.: Péťo, mám velkou radost, že jste byli spokojení a moc děkuju za přidané fotečky:-)

Petra Ku. Petra Ku.

21. 1. 2014 19:05

Maruško, tak podávám raport ;-) Snad se na mě nebude nikdo zlobit, když ti vyřídím slova mého drahého: "Je to dobrý jak sviňa" :-)):-8;-) Co víc na to říct, je to moc dobrý, ale jednu chybu to má.. Je toho málo :-8 Děkuju za recept, posílám fotky, ale nezlob se, nejsou nic moc, je temno a blbě se fotí ;-)

maris maris

21. 1. 2014 09:27

Petra Ku.: Péťo, díky za zprávu, hlavně doufám, že s konečným výsledem budete spokojení;-):-)

Petra Ku. Petra Ku.

20. 1. 2014 23:10

Maruško, zrovna rillettes pomalím, jsem zhruba v polovině a mlsní vlčáci se slízají do kuchyně, vůně neuvěřitelná :-):-p Po přečtení všech komentářů jsem zavčasu přidala sádlo, páč jsem měla bůček výstavní, leč dietní :-D Zítra podám zprávu, jak to dopadlo ;-)

maris maris

9. 10. 2013 07:41

Zdena z JM: Zdeni, děkuju za vyzkoušení a moc mě těší že vám chutnalo;-):-)

Zdena z JM

9. 10. 2013 06:49

Opravdu výborné.Vyrobila jsem na víkendové posezení u burčáku a všichni se olizovali.S čerstvým chlebíkem,cibulkou,kyselou okurkou.Určitě budu často opakovat.:-p

maris maris

8. 9. 2013 09:31

Alena: Alenko, prosím, napište nám, jaká spousta surovin tady chybí, ráda se poučím a určitě nejen já.;-):-)

Alena

8. 9. 2013 09:20

je to velmi, velmi zjednodušený recept!! chybí tam spoustu surovin, stačí se podívat, jak se toto jídlo skutečně vaří ve Francii.:-((

maris maris

20. 8. 2013 12:31

senky: děkuju za krásné fotky, mám velkou radost:-K
No ale s tím bodem - to je hrůza:-O;-):-)):-)):-D

senky senky

19. 8. 2013 19:19

Znovu jsem dusila rillettes na minulý víkend;-) (měla jsem doma větší návštěvu) a konečně došlo i na focení:-D:-D
Posílám už dávno slíbenou fotku a 41.boda:-) zjistila jsem s hrůzou, že jsme sice už několik dávek snědli, ale nebodovali:-8

maris maris

5. 7. 2013 17:44

jarka skrobakova: Jaruško, moc děkuju za vyzkoušení a krásné fotky, udělala jsi mi radost;-):-K

jarka skrobakova

5. 7. 2013 17:29

Maruško, připravila tuhle skvělou dobrotu a máme boule za ušima, rodina chválila. Posílám velikánského valašského boda. Dala bych určitě více, ale nejde to však víš. A posílám foto :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p +40 palečků;-)

Nikina Nikina

5. 6. 2013 20:18

maris: nic se neděje ;-) a už vůbec není zač děkovat :-K

maris maris

5. 6. 2013 20:16

senky: moc děkuju jménem Francouzů;-):-)) a já se budu těšit na fotku;-):-)

1 4 5 6 7 8 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX