Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky

Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 21:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie24 715 kJ / 5 907 kcal
Bílkoviny106,76 g
Tuky208,18 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 329 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy887,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sisinka

6. 12. 2014 17:49

Dnes jsem je zkoušela a nic moc:-(. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.

Cervenej_cudlik

26. 3. 2013 20:31

Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)

Eva

30. 11. 2012 18:15

www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.:-))

honza

24. 11. 2012 20:05

husty:-O

Sabina

23. 12. 2011 11:50

Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju :yes:

Simeon

11. 12. 2011 16:47

toto vypada dobre musim to skusit:-D :-D

Marťa

15. 12. 2009 14:07

My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší:-)..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá:-)

Hanka

12. 12. 2009 15:25

a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?:-?www.toprecepty.cz

Feawyn

6. 12. 2009 12:56

Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.;-)
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření! :-K

krijan

12. 2. 2009 23:38

Možná by to lepší foto vylepšilo.:-O

lucka

22. 11. 2008 18:22

jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena:-//:-!:-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky zdobení zdobeni pernicku vánoční perníčky recept perníčky zdobení fotogalerie čím zdobit vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků recept jak zdobit vánoční perníčky zdobení perníčků recept zdobení velikonočních perníčků zdobení perníčků foto zdobeni na pernicky zdobeni vanocnich pernicku foto šablony na zdobení perníčků levné perníčky recept na zdobení perníčků poleva na pernicky recept poleva na vánoční perníčky zdobeni pernicku sablony

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zX