Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 106,76 g | 
| Tuky | 208,18 g | 
| Vláknina | 29,10 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 329 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 887,09 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme tak tuhé těsto, které můžeme nechat přes noc uležet v chladu.
	Krok 2: Těsto vyválíme na plát silný asi na 5 milimetrů a vykrajujeme oblíbené tvary, které přeneseme na plech s pečicím papírem.
	Krok 3: Předehřejeme troubu na 150 °C. Pečeme asi 20 minut.
	Krok 4: Po upečení můžeme perníčky pomazat rozšlehaným bílkem, aby měly lesklý povrch. Zdobíme cukrovou polevou.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
Moje poznámka
					
				
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zdobení vánočních perníčků, 
						
						
							vánoční perníčky, 
						
						
							vánoční perníčky zdobení, 
						
						
							zdobeni pernicku, 
						
						
							vánoční perníčky recept, 
						
						
							perníčky zdobení fotogalerie, 
						
						
							čím zdobit vánoční perníčky, 
						
						
							zdobení vánočních perníčků recept, 
						
						
							jak zdobit vánoční perníčky, 
						
						
							zdobení perníčků recept, 
						
						
							zdobení velikonočních perníčků, 
						
						
							zdobení perníčků foto, 
						
						
							zdobeni na pernicky, 
						
						
							zdobeni vanocnich pernicku foto, 
						
						
							šablony na zdobení perníčků, 
						
						
							levné perníčky, 
						
						
							recept na zdobení perníčků, 
						
						
							poleva na pernicky recept, 
						
						
							poleva na vánoční perníčky, 
						
						
							zdobeni pernicku sablony
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							med, 
						
						
							kakao, 
						
						
							vejce, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							koření do perníku
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!