Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

14. 9. 2010 21:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 220 kJ / 1 248 kcal
Bílkoviny133,09 g
Tuky53,94 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 651 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy51,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem si našla na zadní straně balíčku s kořením a lehce jsem si ho upravila.

Jídlo je krásně voňavé, jen pozor! abyste to s novým kořením nepřehnali. Doporučuji držet se receptu.

Mouky se dává tolik, kolik chceme mít omáčky - ke knedlíkům více,...ale nejlepší je jen rozmixovaná zelenina a přidat zakys. smetanu. Krásně v tom vynikne, to propojení chutí.

Zakysanou smetanu používám jihočeskou proto, že se mi v teplých jídlech nesráží.

Jinak zakysanka musí mít pokojovou teplotu! Nebo si ji nejdříve "ohřejeme" přidáním trošky omáčky a pak teprve vlijeme do kastrolu, jinak se nám srazí.

NOVÉ KOŘENÍ je výrazné koření, které se používá v rozumných dávkách do polévek (vývary, zahuštěné-bramboračka,...), smetanových omáček, paštik, k masu hovězímu, skopovému, zvěřině, drůbeži, do rýže a nezbytné je při nakládání hub, zeleniny, okurek. Vhodné je též do těžce stravitelných pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

15. 9. 2010 07:48

:-p +:yes::-K

indulina28 indulina28

15. 9. 2010 07:38

:-)

michsamant michsamant

15. 9. 2010 05:07

:-p:yes::yes::yes:

Ivana Ch

15. 9. 2010 04:42

;-):-8:-)):-p:-p:-p

česnek

14. 9. 2010 22:20

:yes:

vybusna vybusna

14. 9. 2010 22:07

nove korenie je po ligurceku moje najoblubenejsie..hyyyyy:-O, skoro som zabudla na adziku. kde je nove korenie, tak to musi byt skvele jedlo

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2010 22:05

Mirko, díky za inspiraci, plec bych měla. Na zítra bych už měla něco nachystané, ale pozítří zkusím. Zakysanku většinou ráno koupím a už ji nechám na lince, nedávám do lednice, právě proto, aby se nesrazila.:yes::yes:

Zdenka1

14. 9. 2010 22:00

Mirčo, tak ode mne putuje první bodík:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudlicky na houbách kuřecí nudličky se zakysanou smetanou vepřová plec na nudličky jídlo se zakysanou smetanou pokrmy se zakysanou smetanou jídla se zakysanou smetanou vepřové nudličky na smetaně jidlo se smetanou pokrmy ze zakysané smetany vepřové maso se zakysanou smetanou vepřové na houbách se zakysanou smetanou jídla se smetanou vepřové se zakysanou smetanou nakládání svíčkové před pečením vepřové nudličky recept vepřové maso na houbách se smetanou vepřové se smetanou jak zahustit smetanou svíčková se zakysanou smetanou

Suroviny: plec vepřová, sůl, pepř bílý mletý, koření nové koření, bobkový list, zelenina kořenová, cibule, olej, máslo, mouka hladká, smetana zakysaná, voda

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyOY