Rybí polévka
Vánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí vánoční atmosféru všude.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 853 kJ / 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 1,89 g |
Vláknina | 29,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 23,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Důležité a zásadní: na vnitřnostech nesmí zůstat žádné rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma. Stejně je třeba odstranit sádlo z řízků v břišní části, které také řízkům dává silnější aroma, až pocit zápachu bahna, ale je to pouze pocit a silná rybí vůně, kterou má naopak někdo rád.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2019 03:05
14. 12. 2019 23:19
14. 12. 2019 23:14
Svatá pravda
Nejjednodušší způsob jak odstranit vnitřní sádlo je, hodit vnitřnosti do studené vody a vše co vyplave na hladinu VYHODIT
No, ale podle tohoto receptu bych nevařil ani omylem
14. 12. 2019 22:43
5. 1. 2011 09:07
3. 1. 2011 11:38
3. 1. 2011 11:28
3. 1. 2011 11:06
3. 1. 2011 10:42
22. 10. 2010 10:38
22. 10. 2010 09:21
22. 10. 2010 08:36
No, masoxy bych tam nedávala určitě. Myslím, že pro toho, kdo nemá rád rybí chuť, je lépe uvařit něco jiného (třeba hrachovku a svíčkovou), než takhle kazit rybu
22. 10. 2010 08:30
Světlanko a Simonko. Mám moc rád máslo a polévky s jíškou z něho, ale do rybí polévky mi nějak chuťově nezapadlo a jeho velmi dobrá chuť nám převážila ostatní, tak jsme přešli na sádlo, které taky máme rádi a používáme dost. Musím přiznat, že nepoužívám olivový olej na vaření(i když slidím asi kritiku), ale pouze do salátů. HOLT TO JE ZVYK.
21. 10. 2010 22:09
21. 10. 2010 14:32
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 1 hodinou
Francouzské řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 21 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 5 minutami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 30 minutami
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 53 minutami
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 2 hodinami
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 3 hodinami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 3 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybi polevka rybí polévka recept recept na rybi polevku ryby polevka rybi polevka ze pstruha recept rybí polévka rybí polévky rybí polévka z pstruha polevka ze pstruha rybí polívka jak se vaří rybí polévka domácí rybí polévka rybí polévka top recepty polévka rýbí příprava rybí polévky rybi lička rybí polévka s jikrami rybí rybí vnitřnosti jak se dělá rybí polévka
Suroviny: vnitřnosti rybí, hlava kapří, ryba, mrkev, celer, petržel, pórek, cibule, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hladká, rohlík, sádlo, olej
Rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Az
24 názorů