Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslová vánočka z pěti pramenů

Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve lahodná chuť, když ji krájíme k snídani. Náš recept vás provede přípravou této tradiční pochoutky, pletené z pěti pramenů.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 35 min

90 min (55 min příprava + 35 min tepelná úprava)

28. 11. 2010 17:02

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie17 802 kJ / 4 255 kcal
Bílkoviny91,06 g
Tuky118,89 g
Vláknina24,52 g
Cholesterol 374 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy692,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vánočka je nádherně vlahá, voní máslem a kdo má rád, přidá do těsta při jeho zpracování i rozinky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucka

17. 12. 2010 13:19

Tak vánočky mi hezky kynou... to pletení je strašně jednoduchý, s těstem se skvěle pracuje a věřím, že vánočka bude výborná... zřejmě ještě do Vánoc jednu várku upeču... takže moc moc děkuju za recept!!! :-K

BILKOVAI BILKOVAI

16. 12. 2010 23:57

Prostě musím dát 37. bod:yes: Opět nádhera a já musím brzy vyzkoušet:-K

Buky17

15. 12. 2010 18:35

Potvrzuji,je úžasná a krásně se s těstem pracuje ;-):yes:

Tonda

14. 12. 2010 20:59

vypadá to skvěle,hned jak to pujde tak se do toho dám.To musím zvládnout sám,nato snad hlavu mám:-D:-)):-D;-)

innael innael

14. 12. 2010 15:43

Jo jo, už to jde. Tak tu z devíti dělám stejně a z těch šesti to je bomba - tak teď zkusím asi tu :-)). Díky :-K

cathleen cathleen

14. 12. 2010 13:55

:-8 innael, děkuji za upozornění. Na stránkách jsem si něco upravovala a tak odkazy nefungovaly. Už jsem to opravila, mrkni se;-)

innael innael

13. 12. 2010 19:02

Ta je krásná :-). Já dělávám z devíti třípatrovou a je to vždy takový patvar :-)). Tak bych zkusila tuto.
Chtěla jsem kouknout na odkazy ze šesti a z devíti, ale nějak mi nefungují :-(.

Hanka

13. 12. 2010 08:33

Dělala jsem o víkendu-je výborná.Vánočku jsem dělala vůbec poprvé, ačkoliv kynutá těsta jsou moje nejoblíbenější-ale na vánočku nikdy nedošlo.Místo Sladěnky jsem dala lžičku řepného sirobu, taky bylo skvělé.1 jsem vzala sousedům, protože kamarádka nemůže péci a tak voněla, že jsme ji společnými silami téměř snědli.Těsto skutečně voní máslem, krásně se s ním pracuje a zvládne ji i naprostá začátečnice.

cathleen cathleen

12. 12. 2010 11:58

Patricie, děkuju za krásné fotky!:-K

Patricie

10. 12. 2010 21:37

:-KVánočky jsou bezvadné, s těstem s krásně dělá.Díky za recept.:-K:yes::yes:
Přidala jsem fotku.

buryna

8. 12. 2010 11:53

k Vánocům si přeji domácí pekárnu, tak snad Ježíšek nezapomene a už se těším, až vánočku vyzkouším. ;-)
Brigádně jsem kdysi dělala v pekárně, tam jsem udělala stovky vánoček z pěti, tak se to bude hodit...
Krásně fotky, super recept - moc se těším, až vyzkouším :-):-p

cathleen cathleen

30. 11. 2010 13:06

Jani, o Sladěnce píšu podrobněji tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
....je to sladový výtažek, který obsahuje jednoduché cukry (první potravu kvasinek) a enzymy, které napomáhají množení kvasinek. Sladěnka se přidává místo cukru do kvásku (omládek) a ten pak náramně zlepšuje jeho kynutí:yes:

Jana

30. 11. 2010 13:00

Prosím vás,co je to ta Sladěnka:-?

Pajaska Pajaska

29. 11. 2010 18:50

Koukám jak zjevení na vánočku s omládkem.:-O Sice to s pěti asi neumotám a nebo to bude křivule(dělám se 6:-D:-D),ale láká mne to vyzkoušet místo té mé,co dělávám léta.Cathlen,podle fotky to vypadá,že nebude taková vatová nadýchaná,ale spíš hutnější,mýlím se?Ještě jedna otázečka,nechávám těsto kynout v chladu přes noc a pak zpracovávám druhý den,lze to i s touto ?A jak dlouho vydží po upečení vláčná?Tu moji dělám dva - tři dny před štědrým dnem.:-8:-8:-8:-K

cathleen cathleen

29. 11. 2010 07:52

Rebi, ani já to nebrala ve zlým, neboj;-) Vinout můžeš z pěti pramenů i ze šesti najednou nebo uplést klasiku - z devíti.....dám do poznámky odkazy na postup;-)
Lenulko, vánočka je díky máslu velice vláčná i voňavá (v žádném případě se o ní nedá říct, že by byla suchá)......nadýchaná díky omládku - snad bude stejná nebo aspoň hodně podobně nakynutá, i pokud budeš kynout klasicky (k tomu kynutí - ještě něco do Poznámky doplním:yes:)

A děkuju za krásné komenty ! :-)):-K

1 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánočka pletení vánočky ze šesti pramenů domácí pekárna recepty pletení vánočky ze šesti vánočka ze šesti pletení vánočky ze 6 pletení vánočky pletení vánočky ze 4 pramenů vánočka ze 6 vanočka pletení pletení vánočky z pěti recept vanocka vánočka recept vánočka z hladké mouky domácí vánočka pleteme vánočku pletení vánočky ze 6 pramenů jak uplést vánočku pletení vánočky z 6 pramenů vynikající vánočka

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, vejce, vejce, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Máslová vánočka z pěti pramenů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEwp