Sterilované zelí se slaninou
Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného pečiva. Vyzkoušejte do zelí přidat slaninu a dát mu zase jinou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 849 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,51 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 39,35 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 5,93 g |
Sůl | 14,80 g |
Sacharidy | 127,17 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2010 17:09
Zeli miluju, takze bodik cislo 9 je jasny.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
30. 11. 2010 11:44
Zrovna dnes dělám k obědu, jen postup opačný tj.cibulka na oleji do červena (ale málo),potom mouka-zasmažit (přidávám trošinku vody) a dám zelí a "kousek chvíle" podusím, protože kysané zelí je vlastně hotový výrobek, takže ho jen přeženu teplotou.A zbytek cibulky do červena si odkládám bokem a až na hotové zelí na talíři jej aranžuji i se slaninkou.(jo, ještě chci dodat, že tak dělám naše zelí sudové, takže možná kupované se dělá jinak) a v tom případě jsem trefila kozla, jak se mě občas stávábodík posílám
30. 11. 2010 10:40
Dělám úplně stejně!
30. 11. 2010 08:57
Též takto dělám zelí,někdy se slaninou,někdy bez+1
30. 11. 2010 08:24
Taky tak vařím zelí,jen bez nálevu a propláchnu ho+4
30. 11. 2010 08:01
Já zahušťuji zelí ale moukou, o slanině jsem slyšela, vyzkouším, co na to masožravci u nás
30. 11. 2010 01:53
Zelí se slaninou,výborně!Já tedy zelí nezahušťuji,dělává se to hodně na Moravě.Vyzkouším.
30. 11. 2010 00:26
Výborně, všichni píšou umělecké recepty a na základy se zapomíná.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sterilizované červené zelí zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené sterilizované zelí recept sterilizované červené zelí recept priprava sterilizovaneho zeli dušené červené zelí sterilizované cervene zeli sterilizovane recepty dušené červené zelí sterilizované sterilizované bílé zelí sladkokyselé zelí sterilizované zelí dušené recepty sladkokyselé zelí recept recept na sladkokyselé zelí sterilizované zelí bílé sladkokyselé sterilované zelí zelí červené sterilizované zelí jak varit sterilizovane zeli sterilizovane bile zeli recept
Suroviny: zelí bílé sladkokyselé, slanina anglická, cibule, mouka hladká, cukr, ocet, tuk, sůl, kmín celý
Sterilované zelí se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNP5
8 názorů