Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2011 18:01
Vážení nedávno jsem sehnala tyto rybičky v kauflandu.Znám je také z Bulharska,bylo to naše denní občerstvení,ale nejsem si jistá jestli grundle neboli ančovičky jsou ty samé jako v Bulharsku,tam jim říkali \\\"caci\\\",protože tyto rybky koupené u nás se loví ve sladkých vodách a jelikož v Bulharsku je moře samozřejmě i řeky,tak opravdu nevím jestli jsou to ty samé.Zdravím všechny,kterým chutnaji.M.
27. 1. 2011 18:01
clermonty tam nějak snad ani nejde udělat chybu, ale je možné, že každému to chutnat nemusí. Já jsem to dělala poprvé a opravdu mi to chutnalo.
27. 1. 2011 17:09
No nijak zvlášť nemohu říci, že je to výtečné. Ale to je asi o tom kdo má jaké chutě, anebo jsem někde udělala chybu. Osobně ryby moc miluji, ale tyhle se mi zdáli nahořklé. Jestli ty vnitřnůstky... nevím .. příště vyzkouším znovu a dám vědět.
28. 12. 2010 22:59
je to dobrota, dcera s tátou se po nich můžou utlouct.+
27. 12. 2010 18:27
Ivano není!!Jsou to jednohubky, žádné kostičky jsem necítila
27. 12. 2010 13:45
Já je vůbec neznám, není to samá kostička, to by mě doma hnali.
26. 12. 2010 20:56
dobrůtka, kupuju je dost často máme je rádi
25. 12. 2010 22:34
noro, já je mám z Makra
25. 12. 2010 18:58
nora (neregistrovaný/á) - musíš pátrat, já je mám od rybáře, viděla jsem je i v Kaufu a Interšpáru....
25. 12. 2010 18:44
:a kde sezenu ti rybicky
25. 12. 2010 14:07
Také znám, moc veliká mňamka!
25. 12. 2010 11:02
to musím vyzkoušet,jen grundle sehnat+1
24. 12. 2010 23:24
Díky moc všem, je to fakt dobrůtka, jedla jsem ji poprvé v životě. Krásné Vánoce, holky a kluci
24. 12. 2010 23:21
Vynikající delikatesa, vyzkoušejte a uvidíte, jaká je to mňamak.
24. 12. 2010 18:08
Grundle jsou drobné rybky - mřenky, setkala jsem se i stím, že tak nazývají rybáři ančovičky - sardelky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 16 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 16 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 18 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 5 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 5 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 5 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 5 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 6 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 6 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
52 názorů