Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habešan

Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

20. 1. 2011 19:22

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 436 kJ / 2 972 kcal
Bílkoviny64,92 g
Tuky78,87 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.

Inspirace z Dortománie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

22. 3. 2012 09:59

rebeka:Jéžíš:-O, už zase peče, holka jedna mlsná:-D:-))

rebeka rebeka

22. 3. 2012 09:57

heřmánku.. jsi tu:-?:-? honem:-!:-! nepotírám vejcetem:-?:-? ničím nebo jak:-?:-?:-D:-D:-D

srettka

15. 3. 2012 20:25

jarka skrobakova:opovaz se neco mazat:-!jsem rada, ze ti chutnalo a recept splnil ocekavani;-):yes:

jarka skrobakova

15. 3. 2012 19:52

přidávám fotku,pokud bude vadit tak samozřejmě smažu:-!:-))

jarka skrobakova

15. 3. 2012 19:50

Milá Stretko, včera jsem udělala těsto na Tvůj HABEŠAN a dnes jsem letěla z práce abych ho upekla. Musím konstatovat, že jsem opravdu takovou lahůdku nejedla:-!:-!. Je to ukrutánské dobrotisko a určitě ho zase někdy upeču. Takže boduju a moc děkuji za recept:-K:-K:-)):-)):yes::yes::yes::yes::-p

kamila29

28. 3. 2011 11:14

Tak hlásím životnost Habešana 3 hodiny. Udělen zasloužený bod. Přidala jsem špetku prášku do pečiva, upekla do zlatava a pak zjistila, že uprostřed je ještě nedopečeno ač se zezhora tvářilo, že hotovo. Tak na chvíli šup do trouby a výsledek skutečně mňamozní :-*. Děkuji za svělý recept.

srettka

26. 3. 2011 14:43

kamila29: je to o něco pevnější struktura, ale i tak výtečná. pokud to budeš chtít měkčí, tak to dej do fólie a k tomu rozpůlené jablko, tím to natáhne vlhkost. u nás to bylo ale hned pryč:-p;-)

kamila29

25. 3. 2011 12:11

Ráda bych vyzkoušela, ale mám dotaz - bude hnedle měkké nebo se to nechává odležet jako perníčky? Ještě mně napadá přidat prášek do perníku.

Avelka1

24. 1. 2011 18:24

Právě dopékám :-8 a voní to nádherně!! Manža bude mít radost, až přijde domů z práce, to si zase šplhnu ;-) :-)):-p

MajkaM

21. 1. 2011 09:13

No ten vypadá velice jedle.

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 1. 2011 08:34

:-O:-p:yes:

Zdenka1

20. 1. 2011 23:32

Krásný název i závin:-p:yes:

Klariska Klariska

20. 1. 2011 23:21

Mňam, tak Habešana bych si dala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2011 22:57

:-O:-O to vypadá dobře !!! :-p + :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 1. 2011 22:36

:-OVelice lákavé a moc hezky nafocené:-8+8:yes::-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6