Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí do sklenic bez zavařování

Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako obloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení )

24. 1. 2011 22:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 948 kJ / 3 334 kcal
Bílkoviny167,84 g
Tuky21,34 g
Vláknina293,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81,69 g
Sůl200,00 g
Sacharidy480,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hodí se k teplé i studené konzumaci. Pyrosiřičitan draselný koupíte v drogerii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ANNA

21. 3. 2012 13:11

Bohužel,
musím tento recept (a jemu obdobné) s pyrosiřičitanem draselným a spolarinem (a vubec, proč to ještě sladit?) ohodnotit negativně. Proč? Myslim si, že všichni víme proč. Kdo neví a bez výčitek se tímto směrem stravuje, měl by se již začít zajímat. Jak si někdo může dobrovolne znehodnocovat a ještě i doporučovat dál taková jidla. Omlouvam se moc, však je to tak. Děkuji. Vše v dobrém. Anna

bobina

16. 9. 2011 19:31

www.topreceptyvýborné je zelí nakrouhat,zasypat solí,kmínem,hodinku nechat odpočinout a potom nacpat do sklenic,tak dva cm od okraje.Víčka se nejdříve vyboulí a pak se zatahnou.Tím je zelí hotové.
na 10kg zelí 20dkg soli.1/2balíčku kmínu.

srettka

25. 1. 2011 10:03

bacha na pyrosiřičitan..je to bolehlav:-/
ale zelí...hmm...moje slabost:-p

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2011 08:49

Výborné, znám!:yes::yes:

Ivana Ch

25. 1. 2011 05:23

Taky jsem ho tak dělávala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 1. 2011 00:04

:yes::yes::yes::yes: dělám podobně, ale bez octa a pyrosiřičitanu;-)

cardanka

24. 1. 2011 23:35

senky:-Kto vypadá zajimavě, nakládané do zeláku ano, ale takto ještě ne, co není může být...;-):yes:

senky senky

24. 1. 2011 22:46

Ivi,pravda,jednou se to taky stalo:-Sještě mojí mamce,ale to už je spousta roků.Ty lžičky tam dávám lehce "na kopeček".Kdyby to šlo,pošlu na ochutnání:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

24. 1. 2011 22:35

Taky jsem dělala, ale tak nějak tam cítím ten pyrosiřičitan.:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelí s pyrosiřičitanem nakládání zelí do sklenice zavařování kysaného zelí nakládání kysaného zelí do sklenic nakládaní zelí do sklenic nakládané zelí s pyrosiřičitanem zavařujeme zelí jak nakládat zelí nakládání zelí s pyrosiřičitanem zavařování červeného zelí nakládání zelí jak nakládat zeli do sklenic pyrosiřičitan nakládání zelí bez zavařování sterilovane zeli s pyrosiricitanem pyrosiřičitan draselný zavarovani kyseleho zeli recept na zelí s pyrosiřičitanem nakládané zelí bez zavařování zavařování

Suroviny: zelí, cibule, kmín drcený, pyrosiřičitan draselný, voda, ocet, sůl, spolarin

TopRecepty.cz

Zelí do sklenic bez zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpll