Výborná fazolová polévka
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem, bobkovým listem a novým kořením.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 329 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,93 g |
| Tuky | 87,98 g |
| Vláknina | 103,92 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 168,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přes noc namočíme fazole do vody a v této vodě je dáme vařit. Pokud je třeba, trochu vody přilijeme a přidáme bobkový list a nové koření.
Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji do sklovita, pak zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Osmaženou jíšku zalijeme studenou vodou (množství podle potřeby) a rozšleháme dohladka.
Krok 4: Nakrájenou klobásu velmi lehce orestujeme na lžíci oleje.
Krok 5: Fazole uvaříme téměř doměkka, pak přidáme sůl a nakrájené brambory (brambory ale můžeme uvařit i zvlášť a pak přidat do polévky).
Krok 6: Zhruba po 5 minutách varu polévku zahustíme připravenou jíškou. Přidáme prolisovaný česnek v množství podle chuti, čerstvě drcený pepř, opečenou klobásu a ještě necháme pozvolna vařit, až jsou brambory úplně měkké. Pokud je třeba, konzistenci polévky upravíme přidáním vody.
Krok 7: Ke konci varu přidáme smetanu, polévku ochutnáme a případně dosolíme.
Krok 8: Polévku můžeme dochutit i troškou octa, ale ten si už může dát každý podle chuti do polévky přímo na talíři.
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná fazolová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjyV
Moje poznámka
Výborná fazolová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjyV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 15 minutami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Linecké růžičky
Přidáno před 3 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 16 minutami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 45 minutami
Linecké cukroví
jarmila58 před 51 minutami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pracny
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Perníčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Koprová omáčka
RomanaMonika před 2 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolová polévka,
fazolová polévka recept,
recept na fazolovou polevku,
fazolová polévka recepty,
slovenská fazolová polévka recept,
fazolová polévka top recepty,
fazolova polivka,
fazolová polevka.cz,
slovenská fazolová polévka,
recept fazolova polevka,
fazolová polévka s bramborem,
dobrá fazolová polévka,
nejlepsi fazolova polevka,
recepty na nejlepší polévky fazolová,
fazolová polévka s klobásou,
fazulova polévka,
hustá fazolová polévka,
fazolová,
fazolová polévka s párkem,
polévka fazolová
Suroviny:
fazole barevné,
brambory,
cibule,
klobása,
olej,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř drcený,
sůl,
smetana na vaření,
ocet,
olej,
mouka hladká
Komentáře (31)
toto zavařování dělám už skoro 20 let a jsem v to odborník natolik že jsem měl i tři půlhodinové besedy v ČR BRNO, kde si mně pozvali do pořadu Apeptýt- paní Vykoupilová. Možete najít v archývu. J to na delší povídání i s mojema zkušenostma a vychytávkama, ale jen na stručně jak to máme u nás. Mám ve sklepě kolem 100 sklenic jen s různýma políévkama, dalších 50 s masem či potovary masa a sekané, zeleniny a ovoce víc jak 500 včetně okurků a marmelád. V mikrovlnce dělám i o;škvarky, zavařuju okurky a všechno ovoce, včetně marmelád čatny , leč a kabanosů na všec hny možné ´úpravy . Dělám v mikrovlnce i snídaně, jako volská oka, škraka a jiné šmakulády . Už jsem přemýšlel, že založím zvláštní vlákno s využitím mikrovlnky. Po relacích mi volalo hodně posluchaču na můj mobil a všem jsem poradil, že není čeho se obávat, jen mít dordžovat moje rady a mít dobrou mikrovlnku a přečíst si její výkonnnost, kde jim poradím jak ji správně nastavit, třeba na ohřítí koleček knedlí před obědem, nebo té polévky či pečeného či mikrovněného masa. Moe mejlovka je [email protected] , kde se mi ozvěte a vše popíšu a budete mít s vařením nejen radost, ale i dost času na klid a pohodu třeba na kávu z mikrovlnky a nebi i topinky z mikrovlnky , které nejsou protibvně masné , ale lehce křupavé a uvnitř nedřevatělé. V součastné době, kdy cena energie je různá, tak tady jsou náklady na 5,či 6 sklenic o dvě pětiny levnější. A ani jeden , a to možu garantovat, strávník nepoznal, že jsem při mojem ,,mistrovském,, vaření použil mikrovlnku. A TI CO NEVĚŘÍ, POJDŤE SE MNOU DO DISKUSE, NIKOLIV DO SPORU. 5ekněte své argumenty a já vám dám svoje výhody i samozřejmě nevýhody vv návanosti na vaši peněženku i zdravotní stav. Nechci se chlubit, ale kasat se můžu jen svojim ,,stařeckými,, zkušenostmi a peřím.
,,toš teda tak,,
Zavařování v mikrovlnce
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Nikomu náš recept nevnucuju, jen jsem chtěl reagovat a sdělit , že ji budu dělat dnes ve velkém množstí kolem 12 litrů, kterou pak zčásti zavařím v mikrovlnce do šroubovacích sklenic na příští snadné obědy či večeře.
,,toš teda tak,,