Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta je poctivé jídlo s výraznou chutí a snadnou přípravou. Maso se pomalu dusí s cibulí, česnekem, rajčaty a voňavým kořením, dokud není krásně měkké. Omáčka nejlépe vynikne s rýží, těstovinami nebo bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 310 kJ /
1 030 kcal
Bílkoviny133,96 g
Tuky32,67 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy46,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Nakrájíme na proužky široké asi 3 cm a osolíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova. Krok 3: Maso okořeníme provensálským kořením a zalijeme krájenými rajčaty. Pokud máme rajčata vcelku, předem je nakrájíme na menší kousky. Směs lehce osolíme a podle chuti osladíme. Krok 4: Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Vše podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 5: Na závěr zjemníme smetanou a krátce prohřejeme. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 30. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/601Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/601Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné všem moc chutnalo :-):yes::-K:-8

Jednoduché, rychlé a naprosto skvěle chutnající. Víc není třeba. Díky. :-8:yes:

Dokonalé. Rychlé. V polotovaru zavařeno. :-)

ježiš to je dobrý :-8 taky jsem teda dala spařená rajčata ze zahrádky, česnek nekrájela, ale prolisovala, přidala víc vody, zahustila jíškou z pánve a vynechala smetanu, ale bašta veliká <3

vynikající :-)

Diky za inspiraci. Delala jsem ze sparenych a oloupanych rajcat a dala asi dve lzice domaciho kecupu. Cukr jsem nedala. Po hodine duseni jsem ochutnala a chut super. Naredila jsem a trochu zahustila. Dala jsem trochu zakysky a trochu normal smetany. Vubec nebylo treba cimkoliv dochucovat. Manzelovi chutnalo moc. Diky :yes:

Vyzkoušeno, výborné , chutnalo :yes::-D

Co myslíte, kuchařinky, budou k tomu dobré těstoviny?

Marie Švarcová 11. 3. 2017 13:50
:yes:<3

Podruhe chvalim, bylo to opet luxusni. O stavu s testovinami probihal zdarily vymenny obchod (necham ti tu pulku Milky..).
Isindy rulez:yes:

Zrovna tu mam bezprizorni kousek kyty, dekuji za inspiraci.

Omlouvám se ,ale tento recept se nějak nepoved.Musel jsem ho hodně chuťově uprvit.:-(:no:

Výbornééé i bez smetany :yes::yes::-p:-))

Tereza Blazkova: děkuji moc :-)

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, veprova kyta, vepřová kýta recept, vepřová kýta recepty pro začátečníky, vepřové po provensálsku, recepty z vepřové kýty, rychlý recept z vepřové kýty, kyta recept, recept vepřová kýta, recept z veprove kyty, kýta, kyta vepřová recepty, recept vepřová kýta rychle, veprova kýta rychle, provensalske veprove, kýta recepty, recepty veprova kyta, recept na vepřovou kýtu, vepřová kýta top recepty, recepty z kýty

Suroviny:
kýta vepřová, rajče loupané, smetana na vaření, česnek, koření provensálské, cukr krupice, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu