Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový olejový korpus na dort

Plánujete oslavu? Pak právě tento nadýchaný vláčný kakaový korpus oceníte. Recept může působit náročně, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby se každému povedl. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.

Hodnocení receptu je 5,0 (214×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

12. 2. 2011 10:14

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Forma o průměru 25 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 127 kJ / 2 181 kcal
Bílkoviny62,60 g
Tuky100,60 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 501 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy251,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento korpus používám u dortů nejčastěji a občas se mě na něj někdo ptal. Díky soukromým vzkazům a otázkám maminek, které chtějí upéct svůj první dort, jsem si uvědomila, že co pro některé je samozřejmost, pro jiné je oříšek - a nezáleží na věku :) ne každý měl možnost okoukat kuchyňské fígle doma od své maminky nebo babičky a stejně jako já, se složitě metodou pokus/omyl propracovával k dnešním znalostem. Tak jsem to vše při posledním pečení korpusu nafotila, teď sepsala a snad to pomůže i ostatním zlomit strach a pustit se do pečení :)

---------------------------------------------------

Pozn. po upečení cca 200 ks těchto korpusů: časem jsem postup zjednodušila a zjistila jsem, že výsledek nemění: ve fázi oddělení bílků a žloutků dám žloutky do misky, k nim dám 5 lžic oleje a když je sníh s cukrem hotový, naliji vše najednou, poté důkladně ještě asi 2 min šlehám, až je hmota lehce nadýchaná... do toho vmíchám mouku s kakaem... dokonce bych řekla, že proti původnímu postupu se ještě více nadlehčí a těsta je více, vejce se víc našlehají a přidají na objemu.

----------------------------------------------------

Pokud chcete světlý korpus - nahraďte kakao moukou, pokud chcete ořechový - nahraďte kakao mletými ořechy... v tomto případě doporučuji přidat 1/2 balíčku prášku do pečiva.

----------------------------------------------------

Po dotazech na různě velké formy doplňuji základní pravidlo:

1 vejce = 30 g cukru, 1 lžíce oleje, 30 g mouky s kakaem (zde není přesný poměr tak rozhodující, jde o celkovou váhu mouky+kakaa).

20 cm = 3 vejce

25 cm = 5 vajec

28 cm = 7 vajec

30 cm = 10 vajec

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

16. 5. 2011 18:17

lucouch: to jsem moc ráda, že se šíří dál a dělá ostatním radost :-K

lucouch

16. 5. 2011 11:20

isindy:tak už po mě chce babuška a mamina recept :-)

isindy isindy

11. 5. 2011 20:33

lucouch: děkuji moc za pochvalu, jsem ráda, že vše dobře dopadlo a korpus se podařil :yes: věřím, že bude i chutnat :-K

lucouch

11. 5. 2011 20:26

Úžasně napsaný recept pro nás začátečníky kuchaře a pekaře. Korpus mám stejně hezký, jako je na obrázku. Zítra dozdobím a snad bude chutnat tak dobře, jak tu vypadá :-)

isindy isindy

10. 5. 2011 22:39

Evča: to jsem ráda, že se povedlo a chutnalo ;-) děkuji :-K

Evča

10. 5. 2011 22:31

Strašně moc děkuji za tvůj recept. Dělala jsem z dvojité dávky na formu 26cm a byl vysoký 8,5 cm Krásně voňavý a výborný!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p takže recepťík už mám opsaný a v srpnu budu péct znova .

lomačka

17. 4. 2011 15:49

Tak,holky dělám dortík podobně,ale když ho nechci kakaový ,tak tam dávám místo kakaa ,Gustin /škrob/ a je pěkně světlé těsto:-));-)

Eliza Eliza

15. 4. 2011 09:01

Také jsem si recept uložila, je perfektně popsaný, díky.:yes:

isindy isindy

15. 4. 2011 08:58

Andy: děkuji moc za pochvalu, až se červenám :-8 ale je fakt, že je super a já na dorty používám také už jen tento ;-)

Andy

15. 4. 2011 08:28

Nejlepší korpus, který jsem kdy dělala. Dělala jsem ho včera a je fakt super, je krásně vysokej, dobře se rozkrajuje, fakt tleskám. Myslím, že už budu používat vždycky jen tento :yes::yes::yes::yes::yes::yes: díky :-K:-K:-K:-K:-K

Hoppe Hoppe

14. 3. 2011 22:53

to já děkuji Isahu,vyzkoušela jsem jich spoustu,ale tento se mi opravdu zamlouvá nejvíc,jen musím všechny recepty a změny psát,psát,psát,jak zapomenu tak to je konec :-D:-D:-8

isindy isindy

14. 3. 2011 19:32

Hoppe, to jsem moc ráda, že jsem mohla pomoci, ono vařit bezlepkově je opravdu občas na hlavu....:-8
děkuji za vyzkoušení, těší mě, že se dá takto využít i pro speciální potřeby :-K

Hoppe Hoppe

14. 3. 2011 19:20

Isahu, výborný recept na korpusek i postup.Přizpůsobila jsem si jej na 9 vajec a ještě k tomu pro bezlepkovou mramorovanou verzi a musím říct,že zatím chutnal nejvíc.Pravdou je,že bezlepkové těsto nikdy nevyskočí tak,jak kdyby byla použita klasická mouka,přesto se mi jej podařilo bez problémů 2x prokrojit. Těsto je takové fajné vláčné,mechové a ani se nedrolil jak bývá zvykem u bezlepkové. Posílám dalšího bodíka ;-);-);-):yes::yes::yes:

plotna plotna

11. 3. 2011 10:50

Máslo musí povolit určitě.Ale i tak bych se bála hrudek.Já i normální krém s pudinkem vyšlehávám obráceně.Máslo do vlažného pudinku.Tak jak se píše,pudink do másla,to se mi vždycky sráželo.Ale od té doby už problém nemám.

isindy isindy

10. 3. 2011 21:56

Dodo, aby mohl korpus chladnout i zespoda...buď na mřížku na sporáku nebo na kovovou mřížku

1 21 22 23 24 25 28

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: korpus na dort korpus na dort recept kakaový dort korpus dort korpus na dorty recepty olejovy korpus na dort kakaový dort recept olejový korpus dortový korpus cokoladovy korpus piskotovy kakaovy korpus na dort čokoládový korpus na dort recept na korpus dortů kakaový korpus-základní recept recept na kakaový dort kakaový piškotový korpus recept na korpus na dort korpusový dort recept na dortovy korpus dortový korpus recept

Suroviny: vejce, cukr krystal, mouka hladká, kakao, olej, sůl, tuk

TopRecepty.cz

Kakaový olejový korpus na dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92lJ