Jablečný závin bez kynutí
Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Receptů je nespočet, ale voňavému jablečnému závinu se nic nevyrovná. Tento závin je z těsta, které se nenechává kynout, takže je velmi rychle hotový, vynikající a při pečení nepraskne.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 425 kJ / 2 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,03 g |
| Tuky | 96,26 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 767 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 383,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Moje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 minutami
Jklůkljů
[email protected] před 1 hodinou
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 10 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 12 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 13 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 15 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 15 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 15 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
štrudl bez kynutí,
jablečný štrůdl bez kynutí,
závin bez kynutí,
kynutý závin bez kynutí,
kynutý štrůdl bez kynutí,
kynutý štrůdl jablečný,
jablečný závin z kynutého těsta,
jablecny kynuty strudl,
kynuty jablecny strudl,
závin z omegy,
jablečný štrůdl z kynutého těsta,
kynutý štrůdl,
jablečný závin z omegy,
strudl z omegy,
pivní štrúdl od markéty,
jablečný štrúdl,
kynuty zavin s jablky,
jablečny závin z piva,
jemny jablecny strudl
Suroviny:
jablko,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
strouhanka,
skořice,
rozinky,
cukr vanilkový
Komentáře (50)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)
těsto je dokonalé a doma už jiný závin neděláme.
Nezkoušel někdo, jestli se dá místo čerstvého droždí použít sušené?
pro zuzun: Nevím přesně, čím to je, že některá těsta nemusejí kynout, v ingrediencích není nic navíc, těsto opravdu kyne i při pečení, sama uvidíš, že zvětší objem i při pečení. U štrúdlu není třeba, aby svůj objem zvětšil moc. Je to slabě vyválené těsto.