Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené plněné zelné listy

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 3. 2011 01:31

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 659 kJ / 1 113 kcal
Bílkoviny114,17 g
Tuky18,59 g
Vláknina11,11 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 373 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy118,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na sarmu si robi narok cely Balkan a stredomorie .Podla vsetkeho jej povod je z Turecka kde slovo “sarmak” je zabalovanie. Prisla mi pod ruku flasa na kyslo nalozenych kapustovych listov, takze vyrobim turecku verziu” Lahana sarma”. Lenze moji pomocnici sa na mna vykaslali tak som nerobil male rolky ako sa ma, ale nasu rychlejsiu pecenu verziu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirholu jirholu

8. 3. 2011 12:13

Plněné zelné listy dělám a máme je moc rádi:-p Kdysi v šedesátých letech se daly koupit v konzervě pod názvem "golubci" a byly výborné. Prodávaly se i plněné vinné listy - též dobré. ;-) +8.bod :yes:

Kadlik Kadlik

8. 3. 2011 11:23

Miluju plněné listy. Spíš použiju kapustové, a nedávám rýži... Je to neskutečná mňamka...:-8

magdalenka magdalenka

8. 3. 2011 10:27

Nonya, tvoje recepty mám veľmi rada. Máš vždy krásny, "lopatistický" postup, nádherné fotky. A to nespomínam ten závan exotiky...:yes:
K receptu - kapustové listy sa dajú naložiť do suda s kapustou, kde spolu vykvasia, alebo stačí dať listy - zopár, ktoré potrebujem na rýchlo na varenie, do hrnca, zaťažiť a zaliať slanou vodou, v teple na linke sú rýchlo vykvasené...

Fantom

8. 3. 2011 10:00

:yes: krásně popsaný postup:-), Nonya +:yes:

Betyna

8. 3. 2011 08:46

+1 plněné zelné listy mám moc ráda, plním směsí podle toho co zrovna doma mám. Listy trošku spařím, pokud je ještě na spodním díle kousek tvrdý tak do toho klepnu paličkou. Taky plním kapustné (kelové) listy.

jehlanka73

8. 3. 2011 07:11

Tento receptík znám, dělávají ho v Polsku (máti je Polka). Je to dobré, dělávala to máti o vánocích. Sama jsem to nikdy nezkoušela, ale měla bych...:-p:yes:+1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: plněné zelné listy plněný zelný list recepty plněné zelné listy sekaná v zelném listu sekana v zelnem liste plněný zelný list recept recept plněné zelné listy zelné listy golubci plněné zelné listy sarma golubci recept recept na plněný zelný list plněný zelný list zapečený plněný kapustový list zelné listy plněné mletým masem plněné zelné listy rýží plněné zelné rolky plněny kapustny list plněné kapustové listy turecká sarma recept

Suroviny: maso hovězí mleté, rýže, petrželka zelená, kopr, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, sůl, vývar, klobása uzená, chilli paprika čerstvá, olej olivový, listy zelné, ořech muškátový, římský kmín mletý, pepř

TopRecepty.cz

Pečené plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxQl