Mrkvová bábovka
Jednoduchá, šťavnatá a rychlá bábovka. Mrkev dodá těstu vláčnou a zajímavou strukturu. Sníh z vaječných bílků pak bábovku učiní krásně nadýchanou. Nechte se inspirovat a připravte si sladkou pochoutku k odpolední kávě.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 369 kJ / 4 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,29 g |
Tuky | 156,56 g |
Vláknina | 44,00 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 692,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Odebereme potřebné množství, zbytek použijeme v jiném receptu.
Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 4: Ve větší míse smícháme oba cukry. Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mléko a důkladně promícháme.
Krok 5: Odvážíme mouku a přidáme k ní kypřicí prášek. Promícháme.
Krok 6: Moučnou směs pomalu přisypáváme do vyšlehané žloutkové pěny. Pořádně promícháme. Následně vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Krok 7: Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Krok 8: Hotové těsto nalijeme do nachystané bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30-45 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Stupeň propečení kontrolujeme vpíchnutím špejle. Ta by měla být po vytažení suchá.
Krok 9: Bábovku vyjmeme z trouby a necháme ve formě ještě chvíli odpočívat. Poté vyklopíme a necháme vychladnout.
Krok 10: Před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNLZ
Moje poznámka
Mrkvová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNLZ
Nejnovější recepty
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 50 minutami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 14 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 21 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 23 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 43 minutami
Bramboračka
Susanna před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 2 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 2 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 2 hodinami
Mrkvová bábovka
iveta.kroul před 3 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ivamo před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
TankerCZ před 4 hodinami
Rychlý koláč se švestkami a tvarohem
hoskova před 5 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Praevka před 5 hodinami
Tématické fráze:
mrkvová bábovka recept,
recept na mrkvovou bábovku,
recept mrkvová bábovka,
babovka mrkvova,
recepty mrkvová bábovka,
bábovka z mrkve,
mrkvová bábovka, buchta,
mrková bábovka,
mrkvová bábovka bez vajec,
mrkvová bábovka bez cukru,
mrkvová roláda recept,
mrkvové těsto,
mrkovová bábovka,
mrkvovábabovka,
fitness bábovka bez mouky,
mrkvova,
vegan bábovka,
recepty na mrkvovou bábovku,
zdrava babovka,
mrkvová dia buchta
Suroviny:
mrkev,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
olej,
mléko,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (28)
Hlavička by měla být upravena na 85 min (příprava 25 min, tepelná úprava 60 min).
mrkev jsem strouhala na jemno je to správně???
budu ráda za radu
Zuzka