Rybízový sirup
Sklízíte jednu misku rybízu za druhou, ale koláčů už máte dost? Pokud ho potřebujete ještě trochu zpracovat, vyrobte si z něj lahodný sirup. Nebudete-li ho dlouho tepelně zpracovávat, zachová si velké množství vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 26 776 kJ / 6 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 600,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové. Čím je ovoce sladší, tak přidáme více kyseliny citrónové.
Recept je z nějaké knížky o konzervování, sirup dělám už léta. Pokud je zachována teplota a čistota láhví a víček, tak se nekazí. Je dost sladký, ale nesladím už pak čaj. Množství cukru ale jde i snížit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2014 13:36
17. 7. 2013 13:00
1. 9. 2012 13:28
prakticky to dělám od oka , zhruba 1-1,2 kg rybízu, mám namrazeno v balíčkách, 1 kg cukru, asi litr vody a 40g kyseliny citronové (Labeta, tu zrovna měli).
vezmu rybíz, mám namrazený, odstopkovaný, přes noc nechám odmrazit v lednici, rozemelu v mixéru a dám vařit, se vším,i s jadýrkama, zbytkama slupek. Když se vaří přidám cukr, míchám až se rozpustí a poté nasypu balíček 40g kyseliny citronové. až se směs povaří, tak po 10 minutách jí přecedím přes sítko, abych oddělil jadýrka, ty mě tam dost štvali, nechal sem je tam napoprvé a plním do lahví.
mám pak sirupu cca 2 litry a mě vydrží na měsíc, takže ani nevím jak je to s kazením .
6. 8. 2012 00:22
17. 7. 2012 18:40
9. 7. 2012 19:58
8. 7. 2012 14:33
4. 7. 2012 23:01
26. 3. 2012 17:12
21. 1. 2012 16:02
27. 7. 2011 12:22
27. 7. 2011 11:42
2. 9. 2010 20:40
2. 9. 2010 19:45
24. 7. 2010 23:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 15 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 18 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 8 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 8 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 8 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 10 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 11 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 13 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 14 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybízová šťáva černý rybízový recepty stava z rybizu sirup z černého rybízu šťáva z červeného rybízu domácí sirup z černého rybízu sirup z ostružin ribizovy sirup štáva z černého rybízu sirup z cerveneho rybizu-recept stava z cerveneho rybizu recept rybízová šťáva recept cerveny rybiz recepty rybízový syrup domácí sirup domácí sirup z ostružin sirup z černého rybízu recept sirup z cerneho rybizu za studena domácí rybízová šťáva sirup za studena
Suroviny: cukr krupice, kyselina citronová
Rybízový sirup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LND
33 názorů