Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme.
Krok 2: Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Moje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 29 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
vařunka,
uzení masa postup,
domácí vařonka,
vařunka recept,
hriatuo,
recept varunka,
recept na vařunku,
jak se děla vařonka,
jak se dela varunka,
domácí zabijačka recepty,
svařonka,
zabijačka recepty,
ostravska varunka,
zabijačka postup,
vánoční vařonka,
domaci vařunka,
vařunka recepty,
zabijačka recept,
domaci zabijačka recept,
postup zabijačky
Suroviny:
cukr krystal,
med,
voda,
vodka,
citron,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice celá
Komentáře (4)
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam rada