

Kapr po francouzsku
Suroviny
- 500 g brambor
- sádlo na vymazání
- 1 vajíčko
- 15 dkg tvrdého sýru
- drcený kmín
- 4-6 porcí kapra
- citrón
- petrželka
- máslo
Postup přípravy receptu
Brambory pokrájíme a ve slané vodě uvaříme, pak zcedíme.
Zapékací mísu vymažeme sádlem, brambory poskládáme do mísy, lehce je osolíme a posypeme je uvařeným posekaným vajíčkem.
Dále brambory okořeníme drceným kmínem a posypeme strouhaným sýrem.
Na brambory rozložíme porce kapra, osolíme je, posypeme petrželkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokapeme citronovou šťávou.
Pečeme v troubě do měkka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapr po francouzsku
-
Taky dle mého gusta - vše jednom, už jdu na to!
-
Mám ráda jídlo z jednoho pekáčku
+10
-
-
+1
-
Mám ráda rybu pečenou zároveň s bramborama
-
Krásný recept na kapříka. Momentálně ho nemám, ale ráda vyzkouším.
-
Fokusko ty máš mojí zapékací misku
moc ráda v ní dělám,je pro mne velikostí akorát a kapříka bych si dala hned
+1
-
To je rybka podle mého gusta