Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Suroviny
Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 378 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,78 g |
Tuky | 18,93 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 375,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení.
Krok 2: Po ukončení programu přendáme těsto na pracovní podložku, trochu prohněteme, rozdělíme buď na 4 díly a zapleteme 2 večky ze dvou copů, nebo rozdělíme na 2 díly a uválíme dvě veky.
Krok 3: Přendáme na plech na pečící papír a 30 minut necháme pod utěrkou přikryté kynout.
Krok 4: Mezitím si zapneme a vyhřejeme troubu. Po 30 minutách potřeme vykynuté veky rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut na 3/4 výkon upéct. Já mám troubu plynovou, trochu mi připéká, tak po 6 minutách otáčím plech a dopékám dalších 6 minut. Je-li opravdu upečeno se přesvědčíme píchnutím špejlí do těsta.
Krok 5: Ihned po upečení veky přendáme na mřížku vychladit. Už jsem zkoušela i rozpustné Nescafé (50 ml), ale těsto se mi zdálo být trochu nahořklé. Melta v těstě není cítit a hezky ho zabarví, že pečivo není úplně bílé.
Zveřejněno 3. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
Moje poznámka
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 19 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 26 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 38 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
barvení vajec meltou,
rozdíl mezi meltou a carem,
buchta s meltou,
rozdíl mezi caro a meltou,
rozdíl mezi meltou a caro,
housky zadělané s kefírem,
jak se vaří melta,
melta recept,
je zdravější caro nebo melta,
babicciny startovaci zemlicky,
startovací žemličky,
slunečnicová veka,
žemličky bez kynutí,
rozdíl mezi carem a meltou,
domaci pecivo zemlicky,
buchta z kefíru,
žemličky,
dobré domácí žemličky,
hrníčkové houstíčky na primě,
startovasci žemločky
Suroviny:
kefír,
melta,
žloutek,
olej,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
semínka slunečnicová,
mák,
droždí
Komentáře (24)
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g balení
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlo
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cena
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý