Suroviny
Porce: 2 l koncentrátu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 801 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a ještě jednou promixujeme.
Krok 2: Vzniklé směsi by mělo být asi 2 litry.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Zveřejněno 7. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Moje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 1 minutou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 40 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí pomerančový džus,
jak vyrobit celerový džus,
domaci celerovy dzus,
celerovy džus,
celerový džus recept,
domácí džus,
domaci vyroba pomerancoveho dzusu,
recept domácí celerový džus,
domaci vyroba dzusu,
pomerančový džus,
jak vyrobit pomerancovy dzus,
recept na celerovy džus,
zdravé domácí džusy,
domaci dzus s pomeranc,
celerový džus prodejny,
domácí výroba celerového džusu,
domácí džus z pomerančů,
pomerančový džus s citronem,
domácí výrobky tety petry,
pomerančový džus ze šlupek
Suroviny:
citron,
pomeranče,
cukr krupice,
kyselina citronová
Komentáře (33)
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil