Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Suroviny
Porce: 2 l koncentrátu
Nutriční hodnoty
Energie | 17 801 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 043,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala od manželovy tety a u ní jsem ho vlastně i poprve ochutnala. Ona ale celý koncentrát naředila 10 l vody.
Při představě, že bych v lednici měla uloženo asi 12 l nápoje jsem se rozhodla, že si raději do lednice dám jen koncentrát, dva litry jsou přeci jen méně než litrů dvanáct.
A velice mile mě překvapila snadná příprava tohoto lahodného nápoje.
Původně jsem chtěla přiložit fotku k některému zdejšímu podobnému receptu, ale po důkladném prozkoumání jsem zjistila, že tento recept tu není.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2015 13:20
Výborné . Sice 100% šťáva je nejlepší, ale na změnu bomba!
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík
2. 12. 2014 20:01
Tento recept je moc dobrý, jsem schopna ho vypít dost a dost . Jen jsem si ho trochu upravila: 4 pomeranče,2 citrony(oškrabu jen oranžovou kůru), lžičku kyseliny citronové a půl kila cukru - dávám do 10litrů vody. Opravdu skvělý recept.
12. 4. 2014 23:04
Právě doděláno, já 3 pomeranče oloupala a 1 dala s kůrou k tomu 1 grep a 1 citron - dolila jsem 7 litry vody a až to vychladne doliju do flašek všem doporučuji
10. 6. 2013 16:27
Kura se muze dat vzdycky, ale jen nastrouhat tu oranzovou cast kury z pomerance a zlutou z citronu. Nesmi se tam dostat bila cast kury, ktera zbyde po nastrouhani te barevne casti. Ta bila, ostrouhana slupka se oloupe. Ta dela tu horkou chut.
15. 4. 2013 13:23
ivulinka: Rozhodně sebou letos na dovolenou vezmu ponorný mixer. Protože koncentrát z čerstvě trhaných a na slunci zralých pomerančů a citronů na jihu Itálie bude prostě báječný
15. 4. 2013 12:28
Sarovka:jsem nadšená, že ty jsi nadšená z mého receptu
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi
15. 4. 2013 07:24
Ivulinko, přečetla jsem recept a komentáře a upravila jsem si postup Oloupala jsem pomeranče a citrony a dala je do misky, svařila jsem kůry v cukrovém rozvaru. Pak vše smíchala a rozmixovala. Jsem naprosto nadšená. Děkuji, budu často a ráda opakovat.
21. 2. 2013 15:10
Michaela Medkova: poslední dobou jsem se naučila kůru z velké části odstranit taky, díky za komentík a za obrázek
21. 2. 2013 13:41
Koncentrát je hotový, nalitý i v lahvích.Mě a manželovi velmi chutná, ale nevím co řeknou děti, přeci jen je trochu hořčí. Možná, že příště pomeranče oloupu. Díky za recept a posílám bodíčka.Přidávám i foto.
18. 2. 2013 12:52
ty jo, tak to vyzkouším určitě, hned si jdu koupit ovoce!!
8. 5. 2012 09:48
,,dovětek Václava nemá chybu..jednodušší a velmi chutný koncentrát
8. 11. 2011 09:45
Ivanko. Nějak mi unikl tvůj recept z května a až nyní jsem si všíml. Já dělám koncentrát na limonády a i do čaje již řadu let a začínal jsem podobně jako ty. Ale vždy mi z toho vznikla chuť spíše připomínající "LIFT", což je samozřejmě také moc dobré, ale vytrácela se mi z toho ta pravá chuť citrónů a i trochu trpkosti z kůry. Zjistil jsem, že je to tím vařením. Proto již řadu let dělám , jak říkám CITRÓNKU nevařenou.
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík
28. 8. 2011 09:17
spagetka:Moc děkuji,jdu na to
27. 8. 2011 16:18
Hanka: bez problémů v lednici i několik měsíců, pokud ho nevypijete dřív.... znám ten recept od malinka, měli jsme ve sklepě vždy několik litrů a jelikož byla skvělá vodaze studny, minerálky jsme nekupovali a babička vždycky obměňovala ovoce, jééé
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil
27. 8. 2011 16:10
Dobrý den,můžete mi prosím napsat jak dlouho koncentrát vydrží?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 42 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Citronový krém Lemon curd má příjemnou chuť a není moc tučný. Je úžasný na palačinky i na slepování lineckého cukroví
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Lemon posset: Připravte si lahodný citrónový krém z pouhých čtyř ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: domácí pomerančový džus jak vyrobit celerový džus domaci celerovy dzus celerovy džus celerový džus recept domácí džus domaci vyroba pomerancoveho dzusu recept domácí celerový džus domaci vyroba dzusu pomerančový džus jak vyrobit pomerancovy dzus recept na celerovy džus zdravé domácí džusy domaci dzus s pomeranc celerový džus prodejny domácí výroba celerového džusu domácí džus z pomerančů pomerančový džus s citronem domácí výrobky tety petry pomerančový džus ze šlupek
Suroviny: citron, pomeranče, cukr krupice, kyselina citronová
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
30 názorů