Pikantní králík

NStefancinova Kuchařka: NStefancinova

Doba přípravy: asi 30min. + uležet + 1hod.45min.pečení recept je na jednoho králíka, takže asi 4 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

králičí maso (lze použít i kuře, ale králik je lepší)
10-15 dkg slaniny
8 stroužků česneku
4 větší cibule
12 dkg másla
1 kostka masoxu
drcený kmín
pepř
sladkou papriku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě máslo.

  2. Králíka rozporcujeme, předek používám na polívku, ostatní části mírně osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli pokrájíme, polovinu dáme na dno pekáčku, vložíme porce králíka, posypeme zbytkem cibule, zalejeme vychladlou marinádou a necháme někde v chladu do druhého dne.

  3. Před pečením si uvaříme z 1 masoxu 1/4 l vývaru, podlejeme polovinou vývaru a pečeme přikryté na 200°C. Asi půl hodiny před dopečením pečeme odkryté, podle potřeby podléváme. Příloha: brambory v jakékoliv podobě, bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pikantní králík

  • NStefancinova NStefancinova(neregistrovaná)

    berta:Moc se omlouvám že jsem recept nerozepsala , takže koření dávám od oka. Asi vrchovatou lžičku papriky a taky vrchovatou lžičku drceného kmínu, půl lžičky pepře. Doufám že to takhle bude stačit.:-))

    Odpovědět

  • berta berta(neregistrovaná)

    Tak jsem to zkusil uvařit.Dělám to po prvé a nevím jak to dopadne.Jsem sám a moc velký kuchař nejsem,na králíka v marinádě jsem si netrouf.Ještě bych poprosil pro nás neumělce,o rozpis dávek,třeba např.jedna lžička papriky ,na špičku lžičky pepř a podobně ,jak to udávají i v jiných receptech.JÁ VÍM ,ŽE VĚTŠINATO UŽ ZNÁ,ALE KDYŽ ZAČÍNÁTE JE KAŽDÁ RADA DRAHA.Děkuji za nápad a přeji hodně úspěchů.Berta.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Nadi, děkuji moc moc moc za recept. Králíček je de luxe a ten sosík...hmmmmm:-*::-p Moc jsme si pochutnali a takto budeme králíčka připravovat častěji.:-K Přidala jsem foto, jako důkaz.;-)

    Odpovědět

  • srettka:každý šťouchané brambory zná,ale moje babička mě poradila když vřím brambory abych do vody přidala trochu mléka ( hlavně do starých bram.)jsou o mnoho chutnější. Já už jsem taky babča tak mi věřte že ty bram. takhle vařím už dlouho.:-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    hmmmm a ty šťouchané brambůrky,mňam:-p:yes: ještě že my kupujem domácí ušáčky, ty v obchodě opravdu vypadají vychrtle:-S

    Odpovědět

  • Bibinka:Je mi to líto,vím že s obchodu jsou nic moc!!!Já je chovám sama,mám tu možnost:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Naďo, píši to tu pokaždé, když je tu recept z králíka-kde toho ušáka sehnat, když ten kupovanej je jako by prošel Mathausenem:-? Stejně ti dávám 2. bod, jelikož to musí být dobré:yes: Králík+hodně cibule dělám také a patří to k sobě:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Díky za další super recept na králíka!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pikantní králík pikantní pečený králik příprava králíka kralik recepty předek králíka kralik pikantní recepty králík předek králik předek recepty z králíka předek z králíka recept na pikantního králíka recepty na přípravu králíka králík předek recept recept na kralika recept na přípravu králíka predek z kralika recept králík recept pikantní králík recept jak uvarit kralika stary kralik

Zapomněl/a jsem heslo