Špagetový nákyp

Suroviny

250 g špaget
sůl
olej
pórek
4 rajčata
4 žampióny
100 g Eidamu
4 vejce
400 ml mléka
špetka muškátového oříšku
100 g šunky nakrájené nadrobno
máslo na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, přecedíme. Pórek nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky a podusíme spolu na pánvi na trošce oleje.

  2. Rajčata nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce se solí a kořením. Do pekáčku dáme 1/3 špaget, rozložíme směs pórku a žampiónů, zalejeme 1/3 mléka s vejci, posypeme šunkou, na ni další třetinu špaget, rajčata, opět třetinu mléka, zbytek špaget, mléka.

  3. Posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do zezlátnutí. V případě, že nám povrch příliš zhnědne, přikryjeme ho alobalem.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu můžeme volit podle chuti a stavu ledničky :-)

Komentáře k receptu Špagetový nákyp

Tématické fráze: špagetový nákyp s tvarohem špagetový níkyp nákyp spagetovy nakyp so zeleninou špagetoová dýně šmakoun recepty nákyp špagetová dýně nákyp špagetový nákyp rajčata špagetoový nákyp špagetový nákyp se sýrem špagety a pórek jídla ze žampiónů recepty.cz-pórek