Buchty
Plněné kynuté buchty jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Náplně volíme podle chuti, nejoblíbenější tvarohovou či makovou můžete prostřídat s povidly. Jejich výhodou je, že vydrží měkké a vláčné i druhý den.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 521 kJ / 5 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,07 g |
Tuky | 219,46 g |
Vláknina | 43,86 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,96 g |
Sacharidy | 704,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které dobře vypracujeme, aby nelepilo.
Krok 3: Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout.
Krok 4: Připravíme náplně, tvarohovou smícháním všech surovin. Makovou - mák spaříme horkým mlékem, přidáme cukr a rum, promícháme.
Krok 5: Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále asi 1 cm silné, vykrájíme čtverečky, které naplníme libovolnou nádivkou.
Krok 6: Buchty namažeme olejem, aby se neslepily, vložíme na vymazaný pekáč a necháme 40 minut kynout.
Krok 7: Pečeme 30-40 minut při teplotě 150 °C .
Zveřejněno 11. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Moje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí karí
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 11 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 2 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 3 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 4 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 6 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 8 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 20 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 21 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 21 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 21 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 22 hodinami
Tématické fráze:
buchty,
recepty na buchty,
honzikove buchty,
jak připravit mletý mák,
buchta,
jak připravit mák do buchet,
buchty recepty,
buchty recept,
recept na buchty,
jak udělat mák do buchet,
recepty buchty,
recept na buchtu,
recept buchty,
buchta z mletého máku,
mák do buchet,
vareni maku do buchet,
top buchty,
spaření máku,
buchta recept,
recept na honzikove buchty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
žloutek,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rum,
mléko
Komentáře (8)
Katko, buchty znám a jsou moc dobré