

Hovězí líčko na kari
Suroviny
- hovězí líčko
- větší cibule
- olej
- 1-2 lžičky kari koření
- vývar
- sůl
- pepř
- asi lžíce polohrubé mouky na zahuštění
- oloupané jablko
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, přídáme maso a za stálého míchání necháme zatáhnout.
Zasypeme kari kořením, ještě krátce osmahneme, zalijeme vývarem a necháme asi 45 mint dusit
Vsypneme jablko, nastrouhané na hrubší nudličky, zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě, podle chuti ještě dosolíme a necháme asi 20 minut provařit.
Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí líčko na kari
-
Tak jsem ještě nedovařila,jen ochutnala a tedy je to mooooc dobré
.
Líček jsem se "bála",protože jsem je nikdy nevařila a ani nejedla,ale neodolala jsem
Výborný recept -
To mě nějak uteklo - krásná kombinace
+7
-
určitě mňamka
ale co mi to všechny děláte, vy jste pořád samé líčko a já co
v masně mi řekli, že jedině tak z jejich vlastní huby
-
parádní rcp
-
ááá, dovolenkári už řádí v kuchyni
a mooc hezky
-
S jablíčkem byla tahle bašta určitě pikantní.Jídlo vypadá dobře a šťávička je jedna báseň
+3
-
To je moc pěkná kombinace. Jablka a kari spolu krásně ladí