Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

20. 8. 2011 18:18

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 109 kJ / 1 460 kcal
Bílkoviny107,06 g
Tuky62,88 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,67 g
Sacharidy105,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Možná je to k nevíře, ale tento recept dostal Láďa přímo od paní Dr.Gongolové-diabetičky. A nejen tento. Oproti receptu jsem přidala jen jeden stroužek česneku a koření Čarodějka. Podmínkou bylo, změřit si cukr za cca 2 hodiny po jídle a zapsat si to. Výsledek...6,2

Samozřejmě jsem dělala jen jednu porci, všechny ingredience jsem plus mínus zmenšovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 8. 2011 22:18

alena: Já jsem tu mouku moc nevážila, ale dělala jsem jen ze tří brambor, tak jsem dala zhruba jen hrst. Já myslím, že každý nějak zvládne bramborové knedlíky. Jde o to, že diabetik jich určitě nemůže mít na talíři 8 kousků.;-)

alena

20. 8. 2011 22:08

na 800gr brambor pouze 30gr mouky? to určitě není dobře.:no:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 8. 2011 20:37

spagetka: děkuji mooc:-K;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 8. 2011 20:36

spagetka: prima nápad:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 8. 2011 19:57

spagetka: to bude možná řešení. Mi špaldovka nevadí, naopak mám pocit, že má takovou, jakoby oříškovou chuť, ale ta barva knedlíků:-(:no:, ale co se dá dělat;-)

spagetka spagetka

20. 8. 2011 19:29

varilamyskakasicku: bacha na dobu použitelnosti, špaldovka poměrně dřív žlukne! Jinak zkus to nejddřív tak, jak jsem to dělala já - třetinu špaldovky, zbytek normální mouky, pak polovinu a pak 3/4 a pak celou ;-);-);-). Rodinku jsem oblbla a hlavně že jim to chutná :-D:-D:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 8. 2011 19:27

Jani, pěkné, pro diabetiky i nediabetiky, okusím také, špaldová mouka mi tedy vůbec nechutná, udelala jsem z ní moučník a nikdo ho nejedl:-K, ale zdravá opravdu je a musím do jiných pokrmů zkoušet také, mám ji doma už dlouho:-K;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 8. 2011 18:44

spagetka: Děláme to;-). Já jsem hrozný pes, přiznám se. Však to znáš z domu, ne? Včera jsem mu dala na večeři 1 malý krajíc celozrnného chleba z pomazánkovým máslem a na to rajče. Později večer si musel vzít kostku čokolády:-D, měl 3,4. Ŕíkal, že ho zničím hladem!:-D Ale tak to není, fakt, máme kupu rajčat, salátovek, může si vzít to, ne? Zhubnul 2 kila a doktorka právě proto, že si stěžoval, že ho mučím hladem mu dala pár receptů pro chlapa, který měří 192 cm a váží 96 kilo;-) Tu špaldovku zkusím, jinak se přiznám bez mučení..to zas budou mít někteří rýpalové radost, že v těch moukách mám trochu hokej:-( Ale špaldovku mám;-)

spagetka spagetka

20. 8. 2011 18:37

Jani, jediný, co se mi pro diabetiky nelíbí, je použití té hrubé mouky. Já to dělám stejně, až na to, že knedlík dělám už jen z celozrnky nebo třeba špaldovky, kukuřičné atd....
Pokud měl ale cukr takový, jak píšeš, tak je to určitě v pohodě. Skoro teda. Zkus místo té hrubé mouky použít špaldovku nebo pohankovou mouku. To je jen můj názor, ne výhrada vůči receptu ;-):-p
jo a ještě něco - Jani, ať si Láďa změří cukr i před jídlem a zapíše a pak po jídle, ten rozdíl je významný i pro diabetologa ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaříme pro diabetiky recepty recepty pro diabetiky super jídlo pro diabetiky oběd pro diabetika jídlo pro diabetiky obědy pro diabetiky recepty pro diabetika dietní vepřová pečeně vaříme pro diabetiky co vařit pro diabetiky oběd pro diabetiky večeře pro diabetika večeře pro diabetiky knedlíky pro diabetiky jak vařit pro diabetiky vepřová pečeně co vařit diabetikovi diabetik jídla pro diabetiky vepřová pečeně recepty

Suroviny: krkovice vepřová, sůl, kmín celý, česnek, brambory, sůl, mouka hrubá, vejce, zelí kysané, sůl, tuk, cibule, brambory, sladidlo umělé

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA4Y