Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z vepřového masa

Přestože rizoto patří mezi nejobyčejnější jídla, dá se s pestrými obměnami připravit pokaždé jinak. Přidáním rajčatového protlaku a leča získá pikantní, zajímavou chuť. Rizoto na talíři posypejte strouhaným sýrem, chutě se krásně doplní.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme maso nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se nevypeče tuk. Poté přidáme protlak, ještě krátce osmahneme a podlijeme vodou. Krok 2: Dusíme do změknutí masa, zhruba 30–40 minut. Ke konci přidáme lečo a šťávu zredukujeme, ať ji není příliš mnoho. Krok 3: Rýži propláchneme, přidáme vodu (na 1 díl rýže cca 1 a 1/2 dílu vody – může být i o něco méně), trochu osolíme, přidáme lžíci oleje a dusíme do změknutí. Krok 4: Nakonec vše smícháme dohromady a chvíli necháme pod pokličkou odležet. Krok 5: Podáváme sypané strouhaným sýrem a s čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 3. 8. 2008

Poznámka autorky Merylas

Na 1 porci je třeba 100 g masa a zhruba 80 - 100 g suché, nevařené rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZQr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nedělám rizoto s lečem,ale dávám hrášek , mrkev ,kukuřici a nebo dělám rizoto s houbami

Dnešní oběd...:-p Dělám ho trošku jinak - bez leča. Dovolím si přidat fotky :-).

Jo a Reneels, dělám to, jako ty, jen maso nemelu, zároveň s rýží. Rýže pěkně nabere tu chuť masa a je to moc dobré.;-)

Janko, ale já prý jsem ten recept hodnotila a bylo tam 0 bodů, chápeš? Teď už jsou 2 body, nebo vlastně plusy, ale chtěla jsem dát plus a nemohla jsem, už se mi to stalo víckrát.:-/

a já lidičkové dávám maso na hrubo mleté a také to dusím zaroveň s rýží. Nemá to chybu:-p;-)

Janičko R. já jsem Ti tam šoupla toho bodíka (i když to správně patří Marylas), za prvé vypadá to dobře a za druhé se mě to líbí:-))a za třetí musím Oldu(pozor, on je v ilegalitě):-!:-O trošku "popepřit":-S:-D Jen musím dodat, je to dobré, u nás nám to chutná !!:-!:yes::-D

Zajímavé:-( je tady 0 bodů(plusů) a že jsem už recept hodnotila, tak to jsem z toho jelen!:-O

Světlano, máš pravdu, ale já to vzdala a dělám to tak, jak jsem popsala, nějak se mi nedařilo :-D Oldo, jasně, bravek je náš výraz - od Ostravy dál na východ :-D Klameš ale dobře ;-):-D

...zkuste k masu, když je měkké zároveň s lečem vsypat rýži...rýže má chuť všech ingrediencí, nemusí se dál redukovat voda a je to opravdu mooocinky dobré...

Neé. Proč? Skrzevá teho brávka? To já enom klamu tělem QQQ

Já rizoto tímto způsobem dělám už dlouho a rodině chutná pořád. A Oldo, jsi někde ze Slezska, že jo :-D

Prima recept. U nás tomu říkáme "Brávek na zelenině s rýží" :-)

Bezva recept - snadne, rychle a dobre!:-p

tak jsem to zkusil a mužu řict skvěle :yes:

Už to vařím.:-p

NEBO!!! Bože..

No, zase jeden nápad na oběd. Já dávám taky lečo, nevo rajče a papriku a většinou plecko a hodně sýru navrch;-)

Taky takhle dělám rizoto, s lečem a trochou rajčatového protlaku :yes:

Tématické fráze:
rizoto recept, rizoto s vepřovým masem, rizoto, srbské rizoto s vepřovým masem, vepřové ryzoto, rizoto s lečem, srbské rizoto z mletého masa, vepřové rizeto, rizoto z mleteho masa, recepty rizoto, rizeto recept, recept na rizoto, rizeto z vepřového masa, rizoto recepty, vepřové rizoto se zeleninou, rizoto z plecka, vepřové rizoto pečené v troubě, recept rizoto, maso na rizoto, ryzoto z vepřového masa

Suroviny:
bůček vepřový, rýže, lečo sterilované, protlak rajčatový, cibule, pepř mletý, sůl, olej, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu