Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 046 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spaříme rajčata, odšlupkujeme je, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na čtvrtinky. Do většího hrnce nalijeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme dozlatova jednu větší cibuli.
Krok 2: Přidáme rajčata, vodu, sůl, trošku pepře, trošku provensálského koření, trošku oregana, trošku tymiánu a o to víc bazalky. Vaříme cca 1 hodinu.
Krok 3: Pokud je to příliš kyselé, tak přidáme asi jednu polévkovou lžíci cukru. Podle potřeby můžeme ještě dokořenit nebo přilít vodu. Nakonec vše rozmixujeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Moje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Nejnovější recepty
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 5 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 1 hodinou
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 2 hodinami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 4 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 4 hodinami
Tématické fráze:
rajská polévka,
polevka rajska omačka rajska
Suroviny:
rajče,
sůl,
pepř,
olej,
cukr,
cibule,
sušená bazalka,
koření oregáno,
tymián,
koření provensálské
Komentáře (6)