Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 046 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spaříme rajčata, odšlupkujeme je, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na čtvrtinky. Do většího hrnce nalijeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme dozlatova jednu větší cibuli.
Krok 2: Přidáme rajčata, vodu, sůl, trošku pepře, trošku provensálského koření, trošku oregana, trošku tymiánu a o to víc bazalky. Vaříme cca 1 hodinu.
Krok 3: Pokud je to příliš kyselé, tak přidáme asi jednu polévkovou lžíci cukru. Podle potřeby můžeme ještě dokořenit nebo přilít vodu. Nakonec vše rozmixujeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Moje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Maiya27 před 3 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
jubull před 7 minutami
Placičky z pekingského zelí
Wanilor před 11 minutami
Hrníčkový perník
brtna před 39 minutami
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 1 hodinou
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 1 hodinou
Bavorské vdolečky
Dieta před 2 hodinami
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 3 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 4 hodinami
Tématické fráze:
rajská polévka,
polevka rajska omačka rajska
Suroviny:
rajče,
sůl,
pepř,
olej,
cukr,
cibule,
sušená bazalka,
koření oregáno,
tymián,
koření provensálské
Komentáře (6)