Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

jahoda Kuchařka: jahoda

plech 30x40cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 37 názorů

Suroviny

6 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
Náplň:
3 vanilkové pudinky (nejlépe Dr.Oetker, je hustý)
1 l mléka
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
2 zakysané smetany (asi á 200 g)
3 lžíce másla
ovoce
Poleva: (tato máslová poleva je zde vhodná, je měkčí a Tatranka na ní pěkně drží):
2 lžíce kakaa
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce másla
1 lžíce Solamylu (nebo vanilkového pudinku)
3 lžíce horké vody
1 čokoládová Tatranka (obyčejná, nemusí být ta celá v čokoládě)
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku.

  2. Pečeme asi 20 minut při 170°C.

  3. Krém:
    Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží).

  4. Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu.

  5. Poleva:
    v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka.

  6. (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví).

  7. Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla.

  8. Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran.

  9. Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou.

  10. Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.

Poznámka

Recept mi přišel mailem.

Zakysaná smetana krásně chuťově obohatí, zjemní pudinkovou vrstvu.

Snažila jsem se vyhledat podobný, ale podle hlavních surovin pudink+zakys.smetana je to dost problém.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 048 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nádhera,opravdu luxusní kousek;-):-p:yes:+1

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ta je krása poránu :-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    rebeka:
    - měla jsem čerstvé i mražené -¨je to úplně jedno, může být i bez něj - ten pudink se zakysankou je mňam
    - prášek do pečiva NE, je to piškot.těsto jako na roládu(viz moje Základní piškotové těsto...Ale víš jak - improvizovat můžeš podle svého, pokud máš svoje oblíbené piškot.těsto s pr.d pečiva...
    - u tatranky jsem se sama divila, co jsem z jedné nastrouhala (měla jsem koupené 2:-D, ale už není ani jedna);-)

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    :-Ojejda:-!výstavní kousek:-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní záležitost ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moučník jako víno:yes::yes::yes: jak jinak od tebe;-):-?
    ovoce může být i mražené:-?
    a prášek do pečiva nedáváš,že:-? jenom pořádně šlehat;-)
    a ještě...fakt stačí na velký plech malá tatranka:-?
    se znám..půlku jí ztrestám..raději dvě;-):-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTý jo;-)To je tak krásně úhledné:-Knačančané:-8prostě výstavní:-K:yes:Recept je moc príma:-p+1:yes:a dokumentace nádherná:-K:-*

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pudinkové řezy luxusní pudinkové řezy řezy s tatrankami řezy s tatrankou pudinkové pracny moučníky a řezy recepty moučník s tatrankovým krémem buchta s tatrankou řezy z tatranek pudinkové řezy s ovocem a tatrankovým sypáním luxusní řezy řezy z tatrankami poleva z pudinku a vody rezy s tatrankovym kremem buchta s pudingem a tatrankou pudinkové řezy se zakysanou smetanou jablečné řezy luxusní buchta s tatrankovým posypem pudinkove řezy luxusní jablečné řezy se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít