Krémová všehochuť s anglickou slaninou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 45 minut 2,5-3litry Polévky 18 názorů

Suroviny

1 pl sádla
50-100 g nakrájené anglické slaniny
1 větší cibule
2 větší mrkve
1/4 hlávky kapusty
kousek cukety (- já jsem měla 20 cm dlouhou)
3 větší stroužky prolisovaného česneku
2 kostky zeleninového bujónu
1 kl sladké mleté papriky
1 kl drceného kmínu
1/2 kl mletého černého pepře
200g zakysané smetany
sůl na dochucení
čerstvé nasekané bylinky na ozdobu
3 rohlíky (na krutonky do polévky)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme.

  2. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se semínky a vše nakrájíme na drobnější kostičky, až na 1/2 mrkve, kterou si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  3. Kapustu si nakrájíme na širší proužky.

  4. Plátky anglické slaniny si nakrájíme nadrobno, v hlubším hrnci na rozehřátém tuku osmažíme a vyndáme stranou na pozdější použití.

  5. Do vysmaženého tuku po anglické dáme orestovat cibuli, až začne růžovět, přidáme nastrouhanou mrkev a chvilku zarestujeme, až začne hezky pouštět oranžovou barvu.

  6. Pak přidáme všechnu ostatní zeleninu, až na česnek a cuketu, přidáme všechno koření, rozdrobíme bujóny, zalijeme 2 litry vařící vody a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 10 minut.

  7. Přidáme cuketu a vaříme, až je všechna zelenina měkká na skus.

  8. Odstavíme z ohně, asi tak čtvrtinu zeleniny z hrnce vybereme bokem, všechno ostatní ponorným mixerem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět a pokud je polévka hodně hustá, naředíme ji dle své představy.

  9. Přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dosolíme a podle toho, jakou kdo má polévku rád, můžeme přidat zakysanou smetanu. Já jsem rozdělila na dva díly, jeden byl bez a druhý se zakysankou.

  10. Na talíři ozdobíme zelenýma bylinkama, kostičkama osmaženého rohlíku nebo housky a posypeme osmaženou anglickou slaninou.

Poznámka

Při pohledu do ledničky mě napadlo, že by z těchto surovin mohla být celkem dobrá polévka- opravdu “byla“, nezbylo:-) Byly chutné obě verze. Trošku jsem si ji vylepšila- měla jsem přes noc namočené sušené hříbky ke kuřeti, tak jsem vyluhovanou hříbkovou vodu tady upotřebila. Polévka dostala krásně voňavý nádech.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémová všehochuť s anglickou slaninou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty s anglickou slaninou brokolicová polévka s anglickou slaninou anglická slanina recept recept s anglickou slaninou cuketová polévka s anglickou slaninou recepty z anglické slaniny cuketová polévka se zakysanou smetanou a anglickou brokolicová polévka se zakysanou smetanou a s anglickou slaninou polevka s anglickou slaninou recepty z anglickou slaninou zampionova polevka s anglickou slaninou cuketova polevka s angluckou recepty s anglickou polevka z anglicke slaninou slaninové čipsy polévka papriková s anglickou slaninou kremova hribkova polevka recept anglickou slaninou