Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,50 g |
| Tuky | 96,49 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.
Krok 2: Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.
Krok 3: Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Moje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 4 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 10 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí na jablkach,
rozpečená jablka,
jak připravit jehněčí maso,
jehněčí po řecku,
jehněčí pečeně na jablkách,
jak nejlépe připravit jehněčí,
jehněčí noha,
recept jehněčí hřbet noha,
jak připravit jehněčí hřbet,
jehneci noha recepty,
jehněčí kýta po řecku,
jak připravit jehněčí pečeni,
pečeme jehněčí nohu,
pečené jehněčí na jablkách,
recept jehněčí,
jehněčí,
jehněčí recepty,
jehneci platky na jablkach,
jehneci pecena noha,
rozpecena na jablka
Suroviny:
maso jehněčí,
jablko,
máslo,
víno červené,
olej olivový,
omáčka sojová,
pepř mletý,
kůra citronová,
šťáva citronová,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
levandule
Komentáře (18)
Děkuji Vám za komentáře i hodnocení
My jsme dostali kousek na zkoušku a ochutnání od známého,ta chuť byla pro mě zcela nová
Co ty pomlčky zase?
Holky děkuji