Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

29. 1. 2012 17:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 695 kJ / 1 600 kcal
Bílkoviny188,80 g
Tuky86,90 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy14,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).

Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rihana

30. 1. 2012 19:10

Taky si myslím, že se maso a zelenina musí péct. Ale kdo vím možná, že to nakonec chuťově není velký rozdíl. Hlavně, že je to hned.

začátečník

30. 1. 2012 16:40

Hodit maso a kořenovou zeleninu do vody a nazvat to svíčkovou? :-O Někteří znalci kuchařského umění jako je Colombo65 a
katty napíšu mňam, recept super. :-D :-// Souhlasím s Hankou. Dělali by jste mňam, mňam i u méně známého autora? Tady nejde o paní Kocíkovou, ale o hodnocení určitých lidí. Pěkná fotka, známý autor, vše je mňam, mňam, mňam a recept nikdo nepitvá.:-//

Hanka B.

30. 1. 2012 14:47

Svíčkovou v papiňáku dělám i já, ale maso nejdřív ze všech stran v papiňáku opeču. Pak maso vytáhnu a orestuji kořenovou zeleninu + další ingredience = hořčici, atd. K orestované zelenině vrátím maso, zaliji lákem, ve kterém jsem maso se zeleninou marinovala a až pak vše v papiňáku dusím. Zaráží mě, že recept od paní Kocíkové vychvaluji zkušení kuchaři. :-O Nazvat tento recept svíčkovou? Nevím, jestli by jste ho chválili, kdyby ho uveřejnila méně známá autorka. ;-)

Bahula Bahula

30. 1. 2012 12:59

Anna Kocikova: S těmi hrnkovými knedlíky super :yes:+

Suvicka Suvicka

29. 1. 2012 20:57

Přidala jsem 13. bod, máš to pěkné, stále ten papiňák nemám, ale asi to opravdu změním. :yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

29. 1. 2012 20:55

Taky je kližka u nás velmi oblíbená a nemusí se z ní dělat jenom guláš. Klidně i svíčková.:-) Aničko pěkný receptík. Jakmile narazím na pěkný kousek, tak uvařím. Mám na ni chuť;-):-*....+1:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2012 20:28

Jana Remkova::-))Jani,kdyby to nebylo určeno začátečníkům,dala bych kategorii omáčky:-)Teda nám z kližky maso chutná opravdu nejvíce,pokud je krásně široká,dělám i roštěnky.Je to takové fajn šťavnaté maso:-pZ hovězího žebra jsme tatarák kdysi dávno měli a byl bezvadný:yes:Ale znáš to sama-100 lidí,100 chutí:-D
Díky za zájem a komentíky:-):-KNa bodíky nehraji,jen se chci podělit o dobré a chutné jídlo:-))

vseumel

29. 1. 2012 20:27

To vypadá moc krásně. Pavlův reflex se mi spustil....:yes:

katty

29. 1. 2012 20:12

34 let , tak to jste někde na začátku :-D:-D:-D taky hojně využívám tlakáč , ale mi to příjde jako škoda chladit hrnec....asi to děláme všichni stejně - zkusíme, dovaříme, doděláme - jen mi přišlo škoda energie....s tím chlazením a vypouštěním a ani mi nešlo o to jak dlouho kdo vaří. Ani 50 let v kuchyni neznamená dobře nebo špatně, prostě to je jen 50 let v kuchyni, ne? :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2012 20:09

Určitě se najde někdo, kdo podotkne, že svíčkové není název omáčky, ale úpravy masa. Já to dělám stejně, Aničko;-) a dokonce v papiňáku;-) Jak bylo řečeno v nějakém filmu.."dobrý kuchař musí udělat tatarák i z hovězího žebra":-D, tak my děláme svíčkovou z kližky;-):yes:

eva hubova eva hubova

29. 1. 2012 20:09

:-ptaky někdy dělávám v tlakáči:-p:yes:9

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2012 20:04

katty:Jelikož nevím z jak starého kusu dobytčete maso je,proto ochladím a vyzkouším.Je-li potřeba,znova ihned uzavřu a ještě chvilku dodělám.Pokud vypnu,nechám 10minut chládnout,pak musím počítat s časově delším limitem:-)V papiňáku vařím teprve 34let,ale je docela možné,že to dělám špatně,tak snad mi ostatní prominou;-)Ale zajisté si každý ten svůj styl vychytá:-)

katty

29. 1. 2012 19:52

Recept super :yes::yes: to my můžeme je jedno jestli mixované nebo vidličkou rozmačkané. Jen přemýšlím jaký to má smysl vařit v tlakáči když hrnec nakonec zchladíte vodou nebo páru vypustíte-to je princip papiňáku? Nevařte 40 min., ale jen 30 - vypněte, nechte dojít za těch 10 minut poklice povolí sama - lepší než hrnec máchat ve vodě. :-O:-S

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2012 19:41

rebeka::-DRebi,Ty mě máš už"přečtenou"viď;-)Papiňáčky jsou moje životní láska a závislost;-):-D:-D
Děkuji všem moc:-K:-)

pipre pipre

29. 1. 2012 19:09

Svíčkovou můžu kdykoli, ikdyž momentálně mohu na ni jen koukat:-(:-D+7

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci

Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGOk