Jelení kýta na smetaně
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny vaše blízké. Určitě recept vyzkoušejte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,60 g |
Tuky | 326,50 g |
Vláknina | 35,29 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,28 g |
Sacharidy | 70,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je odvislá od stáří zvěřiny. Já jsem pekla asi 90 minut a maso bylo krásně měkké a křehké. Pokud nemáme vývar ze zvěřiny, použijeme vývar z hovězího bujonu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2012 17:48
12. 2. 2012 17:28
12. 2. 2012 16:53
12. 2. 2012 16:40
12. 2. 2012 16:39
12. 2. 2012 16:27
já mám hlad.. já chci taky jelena
12. 2. 2012 16:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Jak zpracovat jelení maso. Na co se nejvíce hodí jednotlivé části
Další recepty
Tématické fráze: jelení kýta na smetaně jelení kýta jelení kýta recept jelen na smetaně jeleni svičkova na smetaně jelení kýta recepty jelení maso na smetaně jelení na smetaně svíčková z jelení kýty jelení maso kýta recepty daněk na smetaně danci kyta na smetane recept na jelení kýtu jelení svíčková recept jelení kýta zvěřina na smetaně recepty jeleni kyta recepty z jelení kýty svíčková na smetaně z jelena jelení maso kýta recept
Suroviny: kýta jelení, slanina, bobkový list, jalovec, pepř, koření nové koření, olej, mrkev, petržel, celer, cibule, citron, koření na divočinu, víno červené, smetana, mouka hladká, marmeláda brusinková, vývar masový, cukr, sůl
Jelení kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xn58
22 názorů