Slepice z plzeňské krčmy
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s příjemně nasládlou švestkovou omáčkou, která voní po divokém koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakovém hrnci s vodou vaříme slepici na mírném ohni do poloměkka, necelou hodinu. Vývar uchováme.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Sušené švestky nasekáme. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.
Krok 3: Slepici vyjmeme a přidáme slaninu. Opečeme, přihodíme švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.
Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme do měkka, zhruba 1 hodinu. Dle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.
Krok 5: Asi 15 minut před koncem pečení odkryjeme, přidáme nakrájené jablko a dopečeme kůrčičku.
Krok 6: Podáváme s bramborovými šiškami a se zelím.
Zveřejněno 21. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Moje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 22 minutami
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 30 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 34 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 1 hodinou
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 2 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 2 hodinami
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty co ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice recept,
slepice recepty,
bazanti slepice recept,
recepty na slepici,
recepty na jídla ze slepice,
bažantí slepice,
co uvařit ze slepice,
recept na slepici,
plzeňská bašta recept,
recept slepice,
bažantí slepice recepty,
jidlo ze slepice,
jídla ze slepice,
jak zabít slepici,
úprava slepice,
recepty slepice,
recept na bažantí slepici,
slepice v červeném oleji recept
Suroviny:
slepice,
povidla švestková,
švestky sušené,
slanina,
bobkový list,
jalovec,
vývar drůbeží,
jablko,
olej
Komentáře (40)
Super
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče