Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské zelí

Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

31. 3. 2012 16:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 213 kJ / 768 kcal
Bílkoviny7,03 g
Tuky64,67 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 812 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy37,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

24. 11. 2013 23:07

casino:Díky,určitě vyzkouším. Kromě zachování vitamínů to má další efekt. Úsporu energie. :yes:

casino

24. 11. 2013 13:59

Občas jeden narazí na kvašené zelí, které je např. na salát příliš měkké. Takové pak použiju na "nevařené zelí" http://www.labuznik.cz/recept/nevarene-kysane-zeli... :yes:

clupmi clupmi

6. 9. 2013 13:39

PatkovaKaterina: To jsem rád Kateřino, že ti moravské zelí chutnalo. :-K

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

6. 9. 2013 07:49

Konečně jsem odzkoušela a bylo to skvostné:-p:-p .Místo vody jsem vývar z uzené špičky,dodala i maso.

Had33

30. 3. 2013 19:35

Ještě by to chtělo upřesnit množství vody k zaletí zápražky ;-)
Pak bych podotkl, ze množství zelí je dost malé a tak doporučuji přidat. Ale jinak mohu doporučit :yes:

Domácnost

13. 12. 2012 20:31

Celkem dobré zelíčko :yes: Cutnalo mi..!!!!

clupmi clupmi

10. 11. 2012 15:31

Antonín: "Sůl nad zlato" :-) Ale děkuji Antoníne, každý ať používá sůl v míře jemu vlastní. Jinak máš pravdu sůl je jed, jenže zcela obejít bez ní se nedovedeme.

Antonín

9. 11. 2012 20:25

Zelí obsahuje velice vysoké procento soli.
Takže ještě solit je úplně zbytečné a škodí zdraví.
Vymažte ty slova "posolíme" (3-krát!).
Děkuji.
Jinak recept jako doma.

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

25. 10. 2012 11:12

Zajímavý receptík,co nejdřív vyzkouším:-p:-p:yes:

Kadlik Kadlik

9. 7. 2012 11:03

nejlepčí je ta bramborová klihóza!!!! Jak to lepí, pořád to ochutnávám... Miluju tohle zelí!!!:yes:

clupmi clupmi

1. 4. 2012 05:43

Děkuji všem za přidělené plusové bodíky (mohlo by jich být víc ...:-D)

clupmi clupmi

1. 4. 2012 05:42

rebeka: opraveno. Díky:-K

vseumel

31. 3. 2012 21:12

Hezké zelíčko :yes::-p

rebeka rebeka

31. 3. 2012 19:51

clupmi: ale opravit to můžeš.. myslím v receptu;-):yes:

rebeka rebeka

31. 3. 2012 19:50

clupmi::-D:-D a mě to bylo hned podezřelé:-O:-O že by Moravákům došla slanina:-?:-?:-D:-D:yes::yes:;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí

Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl

TopRecepty.cz

Moravské zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n84D